2024. május 19. - Ivó, Milán

Exluzív interjú a visszavonult bajnoknővel - HANGOSHÍR!

A világbajnok kínai női asztalitenisz-válogatott barátságos mérkőzésen 3-0-ra legyőzte az Eb-címvédő magyar csapatot a Körcsarnokban, annak a gálának a keretében, amelyen a hazai szövetség ünnepélyesen elbúcsúztatta az aktív játéktól idén visszavonult Bát
2007. október 10. szerda 14:09 - Hírextra
A zsúfolásig telt csarnokban - ahol a honi szövetség ötlete nyomán igazán szakértő közönség gyűlt össze, hiszen a jegyeket a magyar klubok és szakosztályok között osztották szét - a köszöntők elhangzása után színpadra lépett az est főszereplője, akit hatalmas ováció és vastaps fogadott.

Bár több mint két évtizeden keresztül volt a válogatott tagja, Bátorfi a főmérkőzés keretében nem lépett asztalhoz, hanem televíziós kommentátorként figyelte egykori társai játékát. A hazai gárda azzal a céllal vágott neki a vb-címvédő ázsiaiak elleni találkozónak, hogy szettet vagy szetteket nyerjen, mert bár a kínaiak elvileg barátságos meccsre érkeztek Budapestre, félelmetes hírnevükhöz méltóan nem vették félvállról az összecsapást. A két együttes egyébként múlt pénteken, a magdeburgi csapat Világkupa keretében is találkozott egymással, akkor a kínaiak - két játszmát veszítve - 3-0-ra nyertek.

Az első meccsen Póta Georgina a világranglista-ötödik Li Hsziao-hsziával (Li Xiaoxia) nézett farkasszemet, s már az első felvonásban bravúrt vitt véghez, ugyanis 11:9-re nyert, s ezzel előnybe került. Magyar földön évtizedek óta nem láthattak ilyen sztárokat a sportág szerelmesei, ennek megfelelően a publikum rendkívül lelkesen követte az eseményeket, de természetesen leginkább a megnyert hazai poénok hozták igazán lázba. A folytatásban azonban a nézőknek egyre kevesebbszer volt alkalmuk örülni, hiszen a kínai klasszis átvette az irányítást, s előbb fordított, majd a negyedik szettet is besöpörve hozta az első mérkőzést.

A második egyes találkozó keretében Lovas Petrára nem kisebb ellenfél várt, mint az idei egyéni világbajnok Kuo Jüe (Guo Yue), aki jelenleg második a világranglistán. Bár a magyar játékos láthatóan nagyon igyekezett, esélye sem volt riválisával szemben, aki egyetlen játszmát sem engedélyezett neki és simán győzött, 2-0-s előnyhöz juttatva a vendégeket.

Következett a páros, amelyben hazai részről az Eb-ezüstérmes Tóth Krisztina - Bátorfi korábbi állandó párospartnere - és Póta, a vendégeknél pedig az athéni olimpia kétszeres bajnoka, a világranglista-vezető Csang Ji-ning (Zhang Yining), valamint Kuo lépett asztalhoz. A kínaiak itt sem kegyelmeztek, minden labdáért a végsőkig harcoltak, s bár a magyarok is bemutattak néhány parádés megoldást és a második szettet meg is nyerték, ezen a meccsen sem borult a papírforma. Újabb sikerükkel az ázsiaiak a végső győzelmet is megszerezték, sima 3-0-al zárták fellépésüket.

A hivatalos program után aztán minden és mindenki Bátorfira fókuszált, megszólaltak egykori edzői és játékostársai, a kivetítőn levetített kisfilmen pedig megelevenedtek kivételes pályafutásának legfontosabb pillanatai, legnagyobb sikerei. Ezt követően a közönség legnagyobb örömére maga a legendás játékos is asztalhoz lépett: Tóth oldalán a Zoran Primorac, Boros Tamara horvát duó ellen bemutatózott, a jó hangulatú meccset a magyarok nyerték először 2-0-ra, majd a publikum által kikövetelt ráadásszettel 3-0-ra. Gyakorlatilag ez volt Bátorfi utolsó mérkőzése, a közönség pedig felállva, hosszú percekig tartó vastapssal köszönt el kedvencétől, aki sorra összeölelkezett volt társaival és trénereivel, majd - szemmel láthatóan elérzékenyülve - az öltözőbe vonult, lezárva ezzel hosszú karrierjét.

A Pont FM Rádió SportPont műsorának nyilatkozott a gálán, a játéktól visszavonult sportolónő.

B. Cs.: Ekkora ünneplésben, így személy szerint, hogy nekem szól, még nem volt részem soha. Csak azt tudom mondani, hogy ez gyönyörű vége volt a pályafutásomnak. Tudtam arról, hogy a Szövetség szeretne nekem egy búcsú játékot szervezni nekem, de nem gondoltam arra, hogy ez egy ilyen csodálatos este lesz.

Pont FM: Úgy tudom, nem vagy egy elérzékenyülős típus, most mégis voltak olyan pillanatok. Hogyan élted ezt meg, ilyen közönség és ilyen ellenfelek mellett?

B.Cs.:
Azt hiszem ez látszott rajtam. Természetes, hogy elérzékenyültem, úgy érzem, hogy ez óriási dolog volt.

Pont FM: Miért pont Olaszországot választottad az edzősködés helyszínéül? Hogyan indult ez a munka?

B. Cs.: Az időpont passzolt a dologhoz. Ott kerestek egy edzőt, aki Nicoletta Stefanovára tud koncentrálni, mert ugye egy válogatott edzőnek több emberre kell figyelni, mert ő a legfiatalabb és szeretnék belőle a legtöbbet kihozni. Ez nekem pont így az olaszokkal volt a legideálisabb, régóta megvolt már a kapcsolat és most összejött.

Pont FM: Tóth Krisztina szájából elhangzott egy nagyon szép álom, hogy ti ketten, egyszer még vezethetnétek a magyar válogatottat. Így gondolod te is?

B. Cs.: Természetesen, minden lehetséges. Az élet útjai kiszámíthatatlanok, de minden benne van.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását