2024. április 27. - Zita

Süsü kiborulna - lepkék az étlapon

Óriáslepkék ezrei lepték el az utóbbi két hétben két ausztrál fővárost, Canberrát és Sydneyt. Az öt centis nagyságot is elérő, úgynevezett bogong molyok ellen az őslakosoktól ellesett módszerrel védekeznek az ausztrálok: megsütik és megeszik a fehérjében
2007. október 10. szerda 16:54 - Hírextra
A bogong molylepkék tavasszal a meleg elől Queensland államból a déli hegyekbe vonulnak. Idén azonban a nagy szél lefújta őket a szokásos útvonalról, így betévedtek a nagyvárosokba. Tömegesen gyülekeznek az ablakpárkányokon, eldugítják a légkondícionálókat, még a canberrai parlament tűzjelzőit is működésbe hozták. A rovarok az emberekre is rászállnak, a legváratlanabb pillanatokban lepik el a járókelőket.

Egy korábbi tanulmány azt mutatta ki, hogy egy lepke kétszer annyi tápanyagot tartalmaz, mint egy ugyanakkora adag hamburger. A főváros egyik vendéglőse ezért gondolt egyet és átvéve az ötletet a bennszülöttektől, mostantól összegyűjti és megsüti a lepkéket. Kurt Gruber már a jövő héten felveszi étlapjára a fehérjében gazdag csemegét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását