2024. május 18. - Erik, Alexandra

Loptak a mentősök?

Lopással gyanúsítanak két fővárosi mentőst. A rendőrség szerint még szeptember 30-án, egy idős nő budapesti lakásáról vittek el háromszázezer forintot, mielőtt az asszonyt kórházba szállították volna - hangzott el az RTL Klub kedd esti híradójában.
2007. október 10. szerda 07:38 - Hírextra
A két mentőst a nyomozás idejére felfüggesztették, és az Országos Mentőszolgálatnál is belső vizsgálat indult az ügyben.

Az idős asszony egy boltból kifelé jövet lett rosszul. A mentők nem a kórházba, hanem otthonába vitték először, hogy összeszedhesse a szükséges holmijait. A rendőrség szerint az asszony azt állítja, a mentők elküldték a mosdóba, amig a lakásban voltak. Ezután kórházba vitték, majd a kezelés után hazamehetett. Otthon észrevette, hogy a lakásból hiányzik 300 ezer forint. Ezután tett feljelentést. A rendőrség pedig lopás gyanúja miatt indított eljárást.

Az RTL klub híradójának információi szerint a gépkocsivezető és az ápoló már régóta dolgozik mentősként és állítólag nem először keveredtek hasonló ügybe.
Az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálatot indított az ügyben, ami majd csak a nyomozás után fejeződik be.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: reméli, hogy a nyomozás végén a mentődolgozók ártatlannak bizonyulnak, hiszen itt nem pusztán a betegnek okozott kárról, hanem 7 ezer tisztességesen dolgozó mentős becsületéről is szó van. A szóvivő szerint a hasonló esetek ritkák a mentőszolgálatnál. Legutóbb 3 éve bukott le egy mentősökből és hozzátartozóikból álló, sérülteket vagy elhunytakat fosztogató banda.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását