2024. április 26. - Ervin

Gombafesztivál

Ezerhatszáz kunáért (több mint 54,5 ezer forint) vihetett el egy hatalmas, fehér szarvasgombát egy ausztrál turista az isztria Livadén megrendezett árverésen; a szarvasgomba leggazdagabb horvátországi lelőhelyén, az Isztriai félszigeten szarvasgomba feszt
2007. október 10. szerda 15:59 - Hírextra

A Jutarnji List című horvát napilap jelentése szerint a férfi nagyon elégedett volt különleges "szerzeményével", mert imádja az illatát, és nem kevésbé az ízét.

A fesztiválon kitüntették a legnagyobb szarvasgombát, amely 268 grammot nyomott, és díjazták a legszebb és legjobb gombát is. Ezt az elismerést egy helybéli, híres szarvasgombás kapta. A zsűrinek nem volt egyszerű a dolga, mert valamennyi gombakülönlegesség szépen mutatott és finoman illatozott.

Az egyik livadei vendéglős szarvasgombás isztriai tésztával kedveskedett a fesztivál résztvevőinek. Ivica Kali pedig két kutyájával bemutatót tartott a közeli erdőben a szarvasgomba vadászatból.
Az érdeklődők megtudhatták, hogy a kutyák a gombát hajnali 4 és reggel 8 óra, vagy délután 5 és este 9 óra között keresik. A négylábú a megosztott nyolc órát jól bírja, és ha kutatása sikeres, vagyis kikapar egy szarvasgombát, feltétlenül jutalmat érdemel - mondta a kutyák gazdája.

Az isztriai szaravasgomba vásár november 12-ig tart. A fehér, ritka szarvasgomba kilója 2 és 4 ezer euró (mintegy 500 ezer - illetve 1 millió forint) között van, míg a fekete szarvasgomba kilójáért 350 eurót (több mint 87 ezer forint) kérnek el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását