2024. május 5. - Györgyi

Közelebb az egyezséghez

2008 februárjáig már nem lesz több vasutassztrájk Németországban- ezt kedden jelentette be a vasúttársaság és a mozdonyvezetőket tömörítő szakszervezet. Az elmúlt 4 hónap vitáinak végére kerülhet pont.
2007. december 4. kedd 23:32 - Hírextra
A munkáltatók és a mozdonyvezetők megegyeztek abban, hogy tárgyalóasztalnál folytatják a vitás kérdések rendezését. A német munkatörvény értelmében ugyanis ha újrakezdődnek az egyeztetések a felek között, akkor az nem teszi lehetővé az újabb sztrájkokat.

"Reméljük, hogy február végére új kollektív szerződést tudunk aláírni"- mondta Manfred Schell, a mozdonyvezetők szakszervezetének vezetője. Az érdekvédők 31 százalékos béremelést követeltek eddig, valamint azt, hogy velük külön kössenek szerződést. A vasúttársaság erre korábban nem volt hajlandó, hogy a többi vasúti dolgozótól eltérően kezelje a mozdonyvezetőket. Most azonban úgy tűnik: erre is megoldást talált a Deutche Bahn. A cég az ágazati szerződésen belül fog szerződni a mozdonyvezetőkkel.

A vasúttársaság a múlt héten két vasúti dolgozókat tömörítő szakszervezettel is megállapodott a béremelésről. Ennek értelmében 2010-ig 10 százalékkal emelik a béreket.

A mozdonyvezetők az elmúlt időszakban több sztrájkot is tartottak. Legutóbb november közepén szüntették be a munkát 3 napra. A sztrájk komoly károkat okozott a német gazdaságnak. Emiatt pedig Angela Merkel kancellár szólította föl a feleket arra, hogy haladéktalanul üljenek tárgyalóasztalhoz, és egyezzenek meg a vitás kérdésekről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását