2024. május 2. - Zsigmond

Üzennek a jövő emberének

A "jövő emberének üzenhetnek" a pécsiek azokon a Zsolnay-járólapokon, melyek árusítása október végén kezdődik a baranyai megyeszékhelyen - közölte a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) főigazgatója szerdán, sajtótájékoztatón.
2007. október 10. szerda 15:54 - Hírextra

A "Hagyjunk nyomot!" elnevezésű akció lényege, hogy a belvárosban bárki vásárolhat a porcelánmanufaktúra által előállított pirogránit járólapokból, azokra kedve szerint írhat, rajzolhat és festhet. A lapokat ezt követően a gyárban kiégetik, 2010-re pedig egy sétányt burkolnak velük - mondta Mészáros András.

Hozzátette: a járólapok darabonként 2010 forintba kerülnek. Előállítási áruk 650 forint, a vételár fennmaradó része egy, az EKF-program sikeréért létrejött közhasznú alapítványhoz kerül.
A főigazgató reményét fejezte ki, hogy a sétányt a város lakosságának számával megegyező, mintegy 160 ezer pirogránit lap borítja majd. Elmondta, hogy az első elem már megvan. Ez José Carreras kézlenyomata, melyet a világhírű spanyol tenor pécsi fellépése előtt örökítettek meg az utókor számára.

Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere és Hargitai János, a baranyai közgyűlés kereszténydemokrata elnöke egyaránt azt hangsúlyozta, hogy az EKF-programmal hatalmas lehetőségek előtt áll a város és partnertelepülései, de a sikerhez nélkülözhetetlen az itt élők hite, bizalma annak megvalósításában.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását