2024. április 25. - Márk

Élőlánc évforduló

Kétéves születésnapját ünnepli az Élőlánc Magyarországért elnevezésű civil szervezet, amely a fenntartható fejlődés megvalósítását tartja egyik legfontosabb célkitűzésének - közölte a szervezet elnökségi tagja, Lányi András kedden az MTI-vel.
2007. október 10. szerda 07:55 - Hírextra

Az Élőlánc Magyarországért olyan közéleti mozgalom, amely "eleget tesz a párttörvény előírásainak", így elképzeléseit a pártpolitikában is meg akarja jeleníteni - hangsúlyozta Lányi András.

 Az Élőlánc Magyarországért ugyanakkor jelentősen különbözik minden párttól, mert tagjai és vezetői nem főállású politikusok - fogalmazott.

 Történetük áttekintése során kiemelte: az Élőlánc Magyarországért képviselője meghívott előadóként felszólalt a parlamentben a génmódosított szervezetek ellen, de a szigligeti és a Nagymező utcai fák megmentésében ugyanúgy közreműködtek, mint ahogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Központ (OPNI) bezárása elleni tüntetésen is részt vettek.

 Az Élőlánc Magyarországért elnevezésű párt 2005. október 8-án jött létre a Védegyletből kiválva. A Védegylet akkor az általános politikai kiábrándultság miatt nem tartotta alkalmasnak az időpontot arra, hogy párttá alakuljon, ezért Lányi András vezetésével néhányan megalakították az Élőlánc Magyarországért elnevezésű - pártként bejegyzett - mozgalmat.

 Az új zöld párt, amely a környezetvédelmi szempontok parlamenti előtérbe helyezését tűzte ki célul, a 2006-os országgyűlési választáson sehol sem tudott listát állítani, négy egyéni jelöltje közül pedig egy sem jutott a képviselők közé.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását