2024. május 11. - Ferenc

Világsztárral emlékeznek

Ifj. Járóka Sándor prímásra emlékezik a 100 Tagú Cigányzenekar kedden a Fővárosi Nagycirkuszban, a nemzetközi szüreti fesztiválon, amelynek sztárvendége a Belgiumban élő világhírű hegedűművész, Roby Lakatos lesz - közölte a zenekar főtitkára hétfőn az MTI
2007. október 9. kedd 07:54 - Hírextra

A második alkalommal meghirdetett zenei fesztivált a 100 Tagú Cigányzenekar az életének 53. évében, szeptember 18-án elhunyt prímás, hegedűművész, zeneszerző emlékének ajánlja, akinek a tiszteletére évente külön emlékkoncertet is rendez majd - mondta Beke Farkas Nándor.

Az est sztárvendége a Belgiumban élő világhírű hegedűművész, Roby Lakatos lesz, aki a román és a magyar népzene ötvözésével teljesen új zenei stílust talált ki - hangsúlyozta a főtitkár, hozzátéve: Roby Lakatosnak, aki ifj. Járóka Sándor tanítványa volt, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét a koncerten adja át Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter.

Beke Farkas Nándor tájékoztatása szerint a koncerten a Pannónia Klezmer Band, a Nádor Vonósnégyes, a Váradi Roma Café, valamint két Kossuth-díjas művész: Bangó Margit, a "cigánydal-éneklés királynője", valamint Boross Lajos prímás is színpadra lép, valamennyien megemlékeznek a szeptember 26-án végső nyugalomra helyezett prímásról.

A fellépő zenekarok ifj. Járóka Sándor szerzeményeit is előadják, így Bangó Margit, aki 10 évig volt a világhírű hegedűművész felesége, külön dalcsokrot énekel közösen készített dupla arany és dupla platina lemezükről - mondta a főtitkár.

Közlése szerint a műsort úgy állították össze, hogy a különleges helyszínen, ahová egy arénaszerű koncerttermet varázsolnak, különleges zenei csemegét is kínáljanak: a program ötvözi a cigányzenét, a klezmert, valamint a klasszikus műveket.

A koncertteremben mindenki egyforma közelségből érezheti a zenét, nem lesz főhely. A rendezvény középpontjában ifj. Járóka Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar egykori művészeti vezetőjének életműve áll - fűzte hozzá a főtitkár.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását