2024. május 6. - Ivett, Frida

Toronyház épülhet a "Váci úti halálcsillag" mellé

Nagyszabású terveket dédelget a Raiffeisen Ingatlan Zrt.: a XIII. kerületi Váci út, Róbert Károly Körút, Teve utca által határolt területen egy olyan épületegyüttest szándékozik felhúzni, amelynek legmagasabb pontja százhuszonnégy méter magas lenne.
2007. október 9. kedd 10:26 - Hírextra

"Szakmai és várospolitikai támogatást is kapott a XIII. kerületben a magasház építésének gondolata" – mondta el a lapnak Arató György, a kerület főépítésze. A kerület hozzájárulása akkor emelkedik jogerőre, ha az ingatlanfejlesztők és a Fővárosi Önkormányzat között létrejön egy településrendezési szerződés.

"A jelenlegi szabályozás szerint ugyan nem építhető meg a Raiffeisen által tervezett, százhuszonnégy méteres toronyház – mondta Arató György –, de reméljük, a fővárosi önkormányzat a következő egy-másfél évben változtat a jelenlegi bátortalan szabályozáson és utat nyit a Raiffeisen terve előtt. Világvárost építünk – márpedig egy világváros nem négyemeletes."

Nem áll a projekt mellé a Levegő Munkacsoport, ellenérzéseinek adott hangot, amikor a kerületi főépítész a véleményét kérte. A civilszervezet elnökhelyettese, Schnier Mária azt mondja, hogy a meglévő épületeken már nem lehet változtatni – ezzel a rendőrpalotára és a nyugdíjfolyósító épületére utalt –, ennek ellenére a kerületi szabályozásban megengedett szintmutatókat túlzottan magasnak tartja. A kerületnek a Levegő Munkacsoport azt javasolja, hogy csak jóval kisebb beépíthető magasságot engedélyezzen - olvasható a lapban.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását