2024. április 24. - György

Népszerűbbek lettek a politikusok

A januári parlamentmentes időszak használt a politikusoknak, többségüknél - ha csak minimális mértékben, a statisztikai határértékeken belül is, de - emelkedtek a pontszámok.
2008. február 4. hétfő 12:18 - Hírextra

A sorrend alig változott, nem láthatunk felívelő pályákat vagy zuhanórepüléseket - olvasható a Szonda Ipsos januári, a politikusok népszerűségéről készített közvélemény-kutatásban, amelyet hétfői számában tett közzé a Népszabadság.

A felmérés szerint Sólyom László köztársasági elnök immár négy hónapja a legnépszerűbb magyar politikus.

Az államfőt kedvelők, illetve a vele nem rokonszenvezők tábora ugyanakkora. Sólyom László ötven pontot ért el a százas népszerűségi skálán.

Sólyom László nemcsak az összes választópolgár listájának első helyezettje, hanem a Fidesz-táborban is előkelő pozíciója van, ott ő a második legkedveltebb, 64 ponttal. Őt Orbán Viktor előzi meg.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke a második legnépszerűbb politikus az államfő után. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke (MSZP) késő ősszel veszített népszerűségéből, de azóta megerősítette helyét az élbolyban, a harmadik helyen szerepel.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, volt miniszterelnök az ötödik helyen áll 45 ponttal. Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke 28 ponttal a harmadik, míg Kóka János, az SZDSZ elnöke 26 ponttal a második legnépszerűtlenebb magyar politikus.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor az MSZP táborában továbbra is a legkedveltebb politikus.
A közvélemény-kutatást a Szonda Ipsos 1.500 megkérdezett adatai alapján végezte január 16. és 26. között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását