2024. május 23. - Dezső

Bolgár filmeket nézhetünk

A tavalyi várnai nemzetközi filmfesztivál kínálatából ad válogatást a pénteken kezdődő Bolgár Filmnapok rendezvénye, az alkotásokat a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban vetítik - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmarchívum kedden az MTI-t.
2007. október 9. kedd 18:12 - Hírextra

A Magyar Nemzeti Filmarchívum által szervezett ötnapos eseményen az érdeklődők láthatják egyebek mellett Valo Radev A baracktolvaj című, 1964-es rendezését, Metodi Andonov Kecskeszarv című filmjét, valamint Georgi Gyulgerov két munkáját: az Alkalom szüli a tolvaj és a Lady Z című alkotást - közölte Fejes Katalin, az intézmény sajtóreferense.

Vetítik továbbá Ivan Cserkelov és Vaszil Zsivkov művét, A kidöntött fenyőfát, amely több nemzetközi fesztiválon keltett feltűnést. Kompozíciójában a szófiai karácsonyi ünnepre kivágott fenyőfa szállítása kerül párhuzamba emberi tragédiákkal.

Az összegzés szerint Ivan Cserkelovnak, aki a nyolcvanas évek végén formabontó filmjeivel robbant be a bolgár filméletbe, ez lesz az első magyarországi bemutatkozása.

A közönség láthatja a Téli majmok című filmet, amelyben Milena Andonova rendező három fiatal nő sorsát veti össze a hatvanas évektől a jelenkorig terjedően. Az alkotás a várnai filmfesztiválon elnyerte az Arany Rózsa-díjat, Karlovy Varyban pedig a különdíjat.

Az összeállításba az egykori világhírű rajzfilmrendező, Anri Kulev könnyedebb munkáját, az Októberi verebeket is beválogatták, valamint egy szellemes társadalmi vígjátékot: Ilia Kosztov A nők ideje című munkáját.

A Bolgár Filmközpont által szervezett, Love is Folly elnevezésű várnai nemzetközi filmfesztiválon szerelmesfilmeket mutatnak be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását