2024. május 5. - Györgyi

Akadálymentes kocsma Pósfán

A falu összes közintézményét, sőt még a helyi boltot és a kocsmát is akadálymentesítették a Vas megyei Pósfán, hogy a település egyetlen, kerekes székes lakója kényelmesebben közlekedhessen. A teljes akadálymentesítés mindössze néhány százezer forintjába
2007. október 9. kedd 17:26 - Hírextra
Csóka Tamás 1991-ben kényszerült kerekes székbe. Az akkor 24 éves fiatalember fejest ugrott a büki strandon, de rosszul érkezett a medencébe. Eltörött egy nyakcsigolyája és teljesen lebénult. Az állapota alig javult azóta, most mégis képes önállóan intézni az ügyeit. Ehhez másfél millió forint és a pósfaiak jószándéka kellett. A pénz felét pályázaton nyerte az önkormányzat, a többit saját forrásból teremtették elő.

A fő cél az volt, hogy a Tamást tényleg úgy tudjuk mobilizálni, hogy itt a falunak az intézményeiben akadálymentesen tudjon közlekedni bármikor, de a fejlesztéseknek a babakocsis anyukák és a nehezen lépcsőző idősek is örülnek - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Horváth András önkormányzati képviselő.

Akadálymentes járda, kultúrház, polgármesteri hivatal, orvosi rendelő és könyvtár. Pósfán még a bolt is úgy épült, hogy Csóka Tamás könnyedén gurulhasson kerekes székével a polcok között. Korábban a barátaira volt utalva.

Négy markosabb legény kellett, hogy be tudjanak vinni bármilyen farsangi, anyák napi, vagy karácsonyi rendezvényre a kultúrházba, vagy egyéb ügyes-bajos dolgot intézni a polgármesterrel - mondta Csóka Tamás.

A férfi hálás a pósfaiaknak, mert az akadálymentes faluban egyedül is bátran elindulhat otthonról. A helybeliek figyelmét semmi sem kerülte el, így aztán, ha Csóka Tamásnak úgy tartja a kedve, akár a kocsmába is könnyedén bejuthat a kerekes székével, mert egy mobil rámpával a barátai már azt is akadálymentesítették.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását