2024. április 28. - Valéria

Wellness telefon Japánból

Egyebek közt testzsírkalkulátorral, leheletzsűrivel és lépésszámlálóval felszerelt mobiltelefont mutatott be a japán NTT DoCoMo cég. Az új wellness telefont azoknak a rohanó életet élő felhasználóknak szánják, akik tösődni kívánnak egészségükkel.
2007. október 8. hétfő 15:06 - Hírextra

A Tokió közelében megrendezett CEATEC technikai vásáron bemutatott telefont először is mozgásérzékelővel látták el, amely a lépésszámlálókhoz hasonlóan érzékeli a testmozgást, és ennek függvényében jegyzi az elégetett kalóriák számát. A kifinomult érzékelő a séta, a kocogás, a lépcsőzés és a pihenés között is különbséget tud tenni, a felhasznált energiát pedig napi szintre bontva számolja ki.

A Nike iPod-okkal működő, cipőtalpba helyezhető érzékelőjéhez hasonlóan a telefon is figyeli a kocogással megtett kilométereket, és személyes edzőként lehetővé teszi, hogy a futó egyéni célokat tűzzön ki maga elé. A telefon a futásra szánt idő vagy a távolság alapján számolja ki az optimális edzéstervet, miközben médialejátszóként is használható.

A telefon kinyújtott karral kézben tartva egy miniatűr testzsírkalkulátorrá változik, az eszköz tetején lévő szenzor pedig az ujjbegyből képes pulzusszámlálásra. A kellemetlen szájszag miatt aggódók a beépített szonda segítségével 3 másodperc alatt ellenőrizhetik, hogy éppen milyen a leheletük. A lehangoló vagy a bíztató eredmény egy villogó szöveges üzenetben jelenik meg.

A készülék az elfoglalt japánoknak pszichiáter módjára tesz fel kérdéseket, a válaszokból pedig felméri, hogy a páciens éppen milyen idegállapotban van, ennek megfelelően még tanácsokat is ad.
Japán legnagyobb mobiltelefonos szolgáltató cége, az NTT DoCoMo még teszteli a készülék egyes funkcióit, árakról és a forgalomba hozatal időpontjáról egyelőre nem nyilatkozott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását