2024. április 25. - Márk

Nem minden változik az egészségügyben

Számos elem van az új egészségbiztosítási rendszerben, ahol a járulékfizetők nem érzékelnek majd változást. Lényegében ugyanis ugyanazokat az egészségügyi ellátásokat várhatják el az új rendszerben, mint jelenleg. A pénztáraknak ugyanis biztosítaniuk kell
2007. október 8. hétfő 21:57 - Hírextra
Az Egészségügyi minisztérium tervezete leszögezi, az új rendszerben is mindenkinek meg kell kapnia a sürgősségi ellátásokat, amelyeket a jövőben a pénztárak fizetnek a fejkvóta terhére. A mentés finanszírozását viszont továbbra is központilag, a 2009-ben megszűnő Országos Egészségbiztosítási Pénztár helyébe lépő úgynevezett Alapkezelő végzi.

A fertőző betegségek ellen ugyanúgy mindenkinek jár a kötelező védőoltás, amelyet állami költségvetésből az ÁNTSZ fizet. A nem kötelező védőoltásokat részben a pénztárak, részben a tagok állják majd.

Az új rendszerben minden járulékfizető maradhat háziorvosánál és házi gyermekorvosánál. Ezen alapellátók területi ellátási kötelezettsége nem változik.
A pénztáraknak ugyanis a területeiken lévő valamennyi olyan háziorvossal kötelező lesz szerződést kötniük, amelyekhez tagjaik bejelentkeztek.

A biztosítottak az új rendszerben is az ország bármelyik patikájában vásárolhatnak gyógyszert. Egységes marad a gyógyszer és gyógyászati segédeszköz támogatásának rendszere is, tehát, ugyanaz a támogatott készítmény valamennyi gyógyszertárban, ugyanazon térítési díjon szerezhető be.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását