2024. május 2. - Zsigmond

Magyar házibuli lesz Brüsszelben

Esterházy Marcell képzőművész térinstallációi láthatók október 13-tól a brüsszeli Place du Musée-n, a Múzeum téren az Agorafolly rendezvény keretében, amikor az Európai Unió 27 tagállamának egy-egy művésze elfoglal egy brüsszeli teret.
2007. október 8. hétfő 21:43 - Hírextra

A térfoglaló kulturális esemény - az októberben kezdődött és 2008. februárig tartó - Europalia fesztivál egyik jelentős rendezvénye. A szervezők ezzel Európa fővárosában, Brüsszelben a kultúrát szeretnék a figyelem középpontjába állítani.

A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyar résztvevőt, Esterházy Marcellt pályázat útján, öt fiatal művész közül választotta ki közösen az Europalia zsűrijével.
A 30 éves művész munkája szimbolikus jelentésű, útjelző táblák rendszeréből áll. Valamennyi tábla az uniós fővárosból a tagállamok legkisebb települései felé mutat.

Esterházy Marcell 2003-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékén. Azóta kiállítása volt Párizsban, Marseille-ben, ahol ösztöndíjas idejét is töltötte, Belgrádban, Stuttgartban és Bolzanóban.

Az Agorafolly megnyitója előtt a brüsszeli magyar intézet csütörtökön házibulit rendez és lesz magyar retrodiszkó is. Föllép Forward Ever címmel Dagadu Sena magyar-ghánai énekesnő és a Dizko Stu együttes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását