2024. május 7. - Gizella

Lüktetés - kortárs művészeti kiállítás

Lüktetés címmel nagyszabású kortárs művészeti kiállítás nyílik csütörtökön a Pest megyei Szadán a Székely Bertalan műteremház-galériában, ahol 20 alkotó művei sorakoznak fel - közölte az intézmény igazgatója hétfőn az MTI-vel.
2008. augusztus 18. hétfő 13:08 - Hírextra
Juhászné Bankó Erzsébet elmondta, hogy az 1835 és 1910 között élt Székely Bertalan festő-pedagógus házát két évvel ezelőtt hozták rendbe, és azóta galériaként egyfajta vidéki művészeti központként működik.

A mostani kiállítás érdekessége, hogy több alkotás is kifejezetten a mostani bemutatóra készült, és máshol még nem volt látható. Közéjük tartozik Duliskovich Bazil festményinstallációja, amely az alkotás kényszerét jeleníti meg a vásznon. Ugyancsak itt találkozhat a látogató Baráth Áron festményeivel, Németh Marcell szobraival, a kiállítás helyszíne ugyanis nem csak az épület, hanem a Székely-házat körbevevő nagy kert.

A kiállításon a filmművészet is helyet kap: Vancsó Zoltán Budapest, a nagyváros pillanatképeit vetítik ki a műteremház falára, hozzáillő zenei aláfestéssel - tette hozzá az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását