2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kezdődik a könyvvásár

Mintegy 800-900 magyar kötetet állítanak ki a kedden kezdődő 59. Frankfurti Könyvvásáron - mondta Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója az MTI-nek hétfőn. Európa legnagyobb könyves seregszemléjét októ
2007. október 8. hétfő 13:05 - Hírextra

Az MKKE mintegy 350-400 könyvet mutat be a 120 négyzetméteres magyar standnál, több kiadó pedig önállóan mutatkozik be köteteivel a vásáron.

Zentai Péter László kiemelte: a seregszemlén a hangsúly a kortárs magyar irodalomé, hiszen Németországban "ezzel vagyunk topon".

Az MKKE igazgatója korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az egyesülés átfogó képet kíván adni a magyar és határon túli magyar irodalmi termésről, ezért a gyermekirodalom, a szépirodalom, az ismeretterjesztés, a tudományos és a hobbiirodalom területéről is válogatnak köteteket a magyar kiadók kínálatából.

A magyar pavilon átriumában az érdeklődőket kortárs alkotók fotói fogadják; Burger Barna mintegy harminc felvételén mások mellett Ba:cher Iván, Háy János, Jókai Anna, Parti Nagy Lajos, Spiró György, Tandori Dezső és Závada Pál látható.

A MKKE igazgatója hangsúlyozta: a németek a könyvkiadói területen a tíz legjelentősebb partner között tartják számon Magyarországot.

Az 59. Frankfurti Könyvvásár ünnepélyes megnyitója október 9-én lesz, a szemle díszvendége a katalán kultúra. A magyar standon helyet kapó rendezvényeket a stuttgarti magyar intézet szervezi, koordinálja, a nemzeti pavilon díszvendége a Németországban jól ismert Krasznahorkai László.
Személyesen is jelen lesz a vásáron Bartis Attila, Darvasi László, Grecsó Krisztián, Böszörményi Gyula, Elmer István, Győrffy Attila, Kipke Tamás, Szappanos Gábor, Szirmai Péter, Gyurkovics Tibor és Turcsány Péter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását