2024. május 8. - Mihály

Indul az Alma-Citrom akció

Kisiskolások ellenőrzik a közutakat a rendőrökkel országszerte, miután a Generali a Biztonságért Alapítvány az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal (OBB) együttműködve az idén immár tizenkettedik alkalommal szervezi meg országos balesetmegelőzési progr
2007. október 8. hétfő 19:05 - Hírextra

Az akció célja, hogy ráirányítsák az autósok figyelmét a közlekedő kisiskolásokat érintő baleseti kockázatokra - tájékoztatott Papp-Váry Borbála, a biztosítótársaság kommunikációs vezetője.
A Generali a Biztonságért Alapítvány évek óta támogat - a gyermekek és fiatalok védelmét szolgáló - balesetmegelőzési programokat. Egy felmérés adatai szerint ugyanis a gyermekeket a leggyakrabban nem a játszótereken, ismeretlen környezetben, hanem a már jól ismert útvonalakon, azaz az iskolába és hazafelé menet éri a legtöbb közúti baleset.

Az alapítvány az OBB-vel, az ORFK munkatársaival, és az általános iskolákkal közösen immár az évtizedes hagyomány folytatásaként rendezi meg az Alma-Citrom akciót, amely az ország csaknem minden megyéjét érinti.

Az ötven vidéki helyszínen megrendezendő akciók lényege, hogy a balesetmegelőzésről és a biztonságos közlekedésről tartott osztályfőnöki órát követően az általános iskola alsótagozatos tanulói, közlekedési rendőrök kíséretében, közúti ellenőrzéseken vesznek részt.

A közlekedési szabályok ellen vétő autósok büntetés és büntetőpontok helyett ez alkalommal citromot kapnak az intézkedő kisiskolásoktól, a szabályokat betartók pedig almát - és az idén először - közlekedésbiztonsági oktatási kuponokat jutalmul. Ez lehetővé teszi, hogy az első 100 jelentkező gépjárművezető ingyenesen vegyen részt egy vezetéstechnikai képzésen, míg a további jelentkezők kedvezményben részesülnek.

Az elmúlt évben az Alma-Citrom Akciók során összesen 620 kilogramm almát és 350 kilogramm citromot osztottak ki a gyerekek, a sofőrök leggyakrabban gyorshajtásért és a be nem kapcsolt biztonsági övek miatt érdemelték ki a fanyar gyümölcsöt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását