2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bíróságon a Queen Mary 2 építője

Megkezdődött a Queen Mary 2-t építő cég pere hétfőn Franciaországban. A hajóépítő cég és egyik alvállalkozója egy négy évvel ezelőtti baleset miatt emberölés vádjával áll bíróság elé. 2003 novemberében leszakadt a még dokkban lévő hajóhoz vezető kikötőhíd
2007. október 8. hétfő 17:16 - Hírextra
A hajót készítő Les Chantiers de lAtlantique hajóépítő és a kikötőhidat építő Endel cég valamint a vállalatok négy-négy alkalmazottja emberölés vádjával áll bíróság elé. A dolgozók akár három éves börtönbüntetést is kaphatnak.

A baleset a Franciaország nyugati részén található Saint-Nazaire kikötőjében történt 2003 novemberében. A hajóra vezető kikötőhídon nagyjából ötven ember volt, amikor az összeomlott. Az áldozatok az akkor már majdnem kész hajón dolgozó munkások családjai voltak, akik engedélyt kaptak a Queen Mary 2 megnézésére. 16-an meghaltak és 28-an megsérültek. A szakértői vizsgálat szerint a szerkezet rossz tervezése okozta a tragédiát.

A 17 emeletes, 150 ezer tonnás Queen Mary 2 vízre bocsátásakor, 2004-ben a világ legnagyobb utasszállító hajójának számított, a 2620 utas szállítására képes vízi jármű januárjában tette meg első útját. 2006-ban azonban elkészült a 4400 utas szállítására elkalmas Freedom of the seas nevű hajó.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását