2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Arany Lunda Iszkának

Bollók Csaba rendezése, az Iszka utazása nyerte a 4. reykjavíki nemzetközi filmfesztivál fődíját, az Arany Lundát - közölte Papp Csaba, a Magyar Filmunió munkatársa hétfőn az MTI-vel.
2007. október 8. hétfő 17:05 - Hírextra

A nemzetközi zsűri Bollók Csaba Iszka utazása című filmjének ítélte "Az év felfedezettje" címet és a vele járó fődíjat, az Izland jelképének számító madárról mintázott Arany Lundát - írta Papp Csaba közleményében.

A hétvégén befejeződött seregszemlén 16 játékfilm versenyzett, amelyek a világ legkülönbözőbb országaiból érkeztek Irántól Szerbiáig.

A Magyar Filmunió munkatársa emlékeztetett arra, hogy Bollók Csaba 2005 őszén forgatta az Iszka utazását, amely a Déli-Kárpátok bányavidékén élő utcagyerekkel, Varga Máriával való véletlen találkozásból született.

Az Iszka utazása egy kemény világot ábrázol, azt az utat követi nyomon, ahogy egy szegény családba született gyerek idő előtt felnőtté érik: utcagyerek, árvaházi szökevény lesz, majd egy kikötővárosban gyerekkereskedők hálójába kerül - olvasható a közleményben.

A 38. Magyar Filmszemle legjobb szerzői filmnek járó fődíjával jutalmazott Iszka utazása több nemzetközi filmfesztiválon is szerepelt, Brüsszelben, Monterreyben, Szarajevóban és Trondheimben pedig elismeréseket is kapott.

A 2004-ben alapított reykjavíki játékfilmversenyre első- és második filmes rendezők alkotásait hívják meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását