2024. május 2. - Zsigmond

Megkezdődik a gondatlansággal vádolt apa pere

A Pécsi Városi Bíróság első fokon jövő csütörtökön kezdi tárgyalni annak az édesapának az ügyét, aki az ügyészség szerint felelős a januárban, az újmohácsi révnél történt, két gyermeke halálával végződött tragédiáért - közölte a bíróság sajtószóvivője hét
2007. október 8. hétfő 17:09 - Hírextra

A Pécsi Városi Ügyészség G. Tamás, 41 éves hercegszántói lakos ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, melyért a férfi egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - mondta el Hajdu István.

Hozzátette: a bíróság az első tárgyalási napra a vádirat ismertetésén túl a vádlott, huszonhét tanú és szakértők meghallgatását tervezi.

A vádirat szerint az újmohácsi révnél január 3-án reggel történt a tragédia. A háromajtós személyautóval közlekedő család késve érkezett a révhez. A járművet vezető apa úgy futott el jegyet váltani, hogy a motort nem állította le, a sebességváltót üres állásban hagyta, és nem húzta be a kéziféket. Az anya pedig a kocsi csomagtartójához ment.

Az autó ekkor elindult, a komphoz vezető lejtőn felgyorsult, majd a hátsó ülésen utazó három és ötéves kisfiúval a hajó mellett a vízbe esett. A szülők a kocsi után futottak, a vízbe ugrottak, de az autó egy percen belül elsüllyedt, a gyermekeket már nem tudták kimenteni.

A rendőrség korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vizsgálat megállapította: bár az apa nem használta kéziféket, az amúgy sem volt üzemképes. Pedig a megfelelő állapotú, behúzott kézifék megakadályozhatta volna a balesetet.

A szakértői vélemény nem valószínűsítette azt a feltevést, hogy a kéziféket a gyerekek engedték volna ki.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását