2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kagylók, Vénusz és delfinek

Puttók, kagylók és egy Vénusz, négy vízköpő delfinnel. Új barokk kút áll a római Piazza Borghesén az ott lakók és járókelők nagy örömére. Napjai azonban meg vannak számlálva, hacsak a helyiek másképpen nem akarják.
2008. július 13. vasárnap 11:24 - Hírextra
Az üveggyanta csoda tervezője Stefano Maria Ortolani díszlettervező, a kút pedig fontos főszereplője a Római vakáció című film remake-jének és addig kapott helyet a téren, amíg a forgatás tart. Igen ám, de a kútnak nemcsak a filmben van varázsereje, hanem a római valóságban is, ugyanis kívánságaik teljesülését remélve, sokan dobnak bele pénzt. És mivel a forgatások csak éjszaka folynak, nappal a fiatalok kedvenc találkozó helyévé vált - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Summa summárum, a kút belopta magát az emberek szívébe olyannyira, hogy a lakók petícióval fordultak az illetékesekhez: hagyják a kutat a téren addig, amíg magától el nem használódik. "Tudjuk, hogy csak a víz valódi benne, mégis, hagyjanak minket egy kicsit álmodozni, a forgatások befejeztével ne találjuk magunkat azonnal abban a kőrengetegben, amellyé a felújított tér változott" - írták.

Reményeiket az teszi kétségessé, hogy az a 17 antikvárius, akit a tér felújítása előtt kiköltöztettek, türelmetlenül várja, hogy visszatérhessen, ők már a kút felállítását is nehezményezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását