2024. május 25. - Orbán

70 ezren a Hangfoglaláson

Minden várakozást felülmúlva, 70 ezer ember részvételével zajlott le a Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége által szervezett Hangfoglalás. A hangszerkiállítás és zenei demonstráció központi helyszíne a SYMA Sport-és Rendezvénycsa
2007. október 8. hétfő 09:40 - Hírextra

Az esemény második és harmadik napján, azaz a hétvégén hömpölygő tömeg csodálta meg a hangszer-különlegességeket, a hang-, a fény-, a színpad-, a stúdió-, színház, és a diszkó-technika érdekességeit. A Hangfoglaláshoz koncertprogramokkal csatlakozó négy fővárosi klubban is végig teltház volt.

Tegnap este 8 órakor véget ért a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnok eddigi leglátogatottabb eseménye, a háromnapos Hangfoglalás. A rendezvényen 74 kiállító mutatta meg csúcstechnikáját, emellett koncertek, közönségtalálkozók, egyedi készítésű hangszerek kavalkádja, zeneterápiás foglalkozások és gyermekprogramok tették színesebbé a Hangfoglalást.

A rendezvényen több tízezer hangszert láthattak és próbálhattak ki a látogatók. Sorok alakultak ki az elektromos doboknál, az ifjú zenészpalánták egymás kezébe adták a gitárokat, de szép számmal „csatlakoztak az erősítőkhöz” is. A hangszereket olyan együttesek illetve művészek mutatták be koncertjeikkel, mint Jamie Winchester és Hrutka Róbert, Alapi István, Mester Tamás vagy a Sugarloaf, de a hangszerek tudásáról a Zanzibarból ismert Sidlovics Gábortól és a tankcsapdás Fejes Tamástól is érdeklődni lehetett.


Szájtátva bámulták sokan azt az 1,1 tonnás autót, amit négy – hangládák és acélszerkezetek felfüggesztésére használt - acélsodronnyal lebegtettek a levegőben. Szép számmal érdeklődtek a közönségtalálkozók iránt is, ahol többek közt Rúzsa Magdi, a Hooligans, a Subscribe, Cozombolis, Caramel és Bartók Eszter dedikált. Nagy sikere volt a gyermekprogramoknak is: a kicsik bambuszból, kukoricából készíthettek hangkeltőket. Az alapanyagok már szombat este elfogytak, így a szervezők újabb muníció vásárlásával nyithatták meg a kaput vasárnap. A kiállítást több száz állami gondozott gyermek látogatta meg, a zeneterápiás foglalkozásokon pedig rengeteg fogyatékkal élő vett részt.

Mindeközben négy fővárosi klubban, a Kulteában, az Almássy Téri Szabadidőközpontban, a West-Balkánban és a Gödör Klubban két este is közép-kelet-európai zenekarok, köztük számos magyar zenekar koncertezett telt ház előtt. Az öt helyszínre összesen 70 ezer ember látogatott ki.

A Hangfoglalással párhuzamosan zajlott ugyancsak a Magyar Zenei Exportiroda szervezésében a REGION közép-kelet-európai élőzenei konferencia, amin 27 országból 132 szakmabeli vett részt.

- Ez azért is volt szerencsés, mert a vendégek külföld felé viszik a Hangfoglalás hírét – mondta Szép Fruzsina, a Magyar Zenei Exportiroda igazgatója. – Rendezvényünk minden elképzelést felülmúlt, és maximális sikere volt.

- Nem véletlen, hogy ilyen eredménye lett a Hangfoglalásnak – folytatta Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára. – A legjobb nyugat-európai kiállítások profizmusával, teljes összefogással jött létre.

S hogy lesz-e jövőre is? Szép Fruzsina szerint biztosan. De hogy hol, és mikor, az még a jövő zenéje.

További információ:
www.hangfoglalas.hu

Forrás: bigpress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását