2024. április 29. - Péter

Tudni illik, hogy mi illik

Új üdvözlő-könyvecskét készül kiadni a brit kormány a bevándorlóknak, amelyben elmagyarázzák, mit ne tegyenek az újonnan érkezők a szigetországban. A füzet arra is felhívja az emigránsok figyelmét, hogy ne vezessenek ittasan, ne hordjanak kést vagy más sz
2007. október 7. vasárnap 07:03 - Hírextra
A tájékoztató emellett a bevándorlók jogait és kötelességeit is felsorolja, és röviden eligazít a brit jogban, a helyi hagyományokban és magatartási normákban.

Az orosz, portugál, lengyel és angol nyelven nyomott könyvecskét Cornwallban kezdik tesztelni.

A füzet része annak az 50 millió fontos (több mint 19 milliárd forint) tervnek, amely közelebb kívánja hozni Nagy-Britannia etnikai közösségeit, erősítve a tolernaciát és a társadalmi kohéziót. Mint Hazel Blears közösségügyi miniszter elmondta: a pénzt integrációs tervekre és a helyi feszültségek enyhítésére fordítják majd.

A helyi önkormányzatok fiataloknak szóló eseményeket és "polgári napokat" szerveznek majd, amelyek a remények szerint kidomborítják az ország történelmi örökségének és hagyományainak fontosságát. Emellett csökkentik a hivatalos szervek tolmácsokra fordítható keretét, ezzel is ösztönözve a bevándorlók angoltanulását.

Azután döntöttek Londonban az intézkedésről , hogy a rendőrség felhívta a kormány figyelmét az elsősorban kelet-európai bevándorlók által elkövetett tipikus rendbontási formákra, például az ittas vezetésre és a folyami halak megdézsmálására (a brit horgászok ugyanis lemérik és visszadobják a kifogott halakat).

Egyes becslések szerint az utóbbi 3 évben több mint 700 ezren érkeztek Kelet-Európából a szigetországba. A szélső- jobboldali brit függetlenségi párt (UKIP) vezetője, Nigel Farage 5 éves bevándorlási moratóriumot követelt eheti beszédében.

A kormány héten publikált felmérése szerint bár a brit lakosság 81 %-a úgy véli, jól kijön a bevándorlókkal, mégis 56% úgy érzi, hogy a társadalomban több a faji előítélet, mint 5 évvel ezelőtt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását