2024. április 29. - Péter

Nevelőszülői értekezlet állatokról

Az örökbefogadó szülőknek tartanak úgynevezett nevelőszülői értekezletet vasárnap a fővárosi állatkertben. Itt a jelképes gazdik megtudhatják, mi történt kedvencükkel az elmúlt hónapokban. Jelenleg több mint kétezer nevelőszülője van az állatkertnek.
2007. október 7. vasárnap 10:22 - Hírextra
Az Állatok Világnapjához (október 4) legközelebb eső hétvégén, azaz idén most vasárnap tartják meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben az idei második nevelőszülői értekezletet. Ide elsősorban azokat várják, akik jelképesen örökbe fogadták az állatkert valamely lakóját, de emellett persze minden más érdeklődő és állatbarát is kilátogathat - mondta el a Független Hírügynökségnek Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

Mint mondta, a programok délelőtt 11 órakor kezdődnek egy köszöntővel, majd idén először az állatkert szakértői egy körsétán vezetik végig a nevelőszülőknek. Itt bemutatják a közelmúlt újdonságait, és a jövőben várható változtatásokat.

Délután fél egykor kezdődik a szülői értekezlet, ahol az állatkert gondozói elmondják, hogy az elmúlt hónapokban mi minden történt a jószágukkal, esetleg milyen csínytevéseket követtek el.

Egész nap lehet állatokat örökbe fogadni és délelőtt tíz órától egészen délután háromig a főkapuval szemben egy különleges standot is felállítanak. Itt "állati alkatrészeket" lehet kézbe venni, úgy mint tollakat, tojásokat, levedlett bőröket, vagy akár csontokat - mondta Hanga Zoltán.

A szóvivő hozzátette, hogy a fővárosi állatkertben 15 éve lehet állatokat örökbe fogadni, eddig több mint 15 ezer ember, vagy csoport élt ezzel a lehetőséggel. A jelenleg aktív nevelőszülők száma meghaladja a kétezret. Örökbe fogadni egy állatot egyébként egyszerre jelképesen egy évre lehet, a minimális összeg, amit ezért be kell fizetni, ötezer forint.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását