2024. április 29. - Péter

A bronzérem a tét

Az elődöntőben kikaptak az olaszoktól, így a folytatásban a harmadik helyért vívnak a magyarok a szentpétervári vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyében.
2007. október 7. vasárnap 13:33 - Hírextra

A Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván összeállítású válogatott kiélezett küzdelemben maradt alul a szintén nagyon jó párbajtőrözőkből álló olasz együttessel szemben. Eleinte a magyarok vezettek, aztán már végig a riválisnál volt az előny. Boczkó a végén megpróbált fordítani, de nem sikerült neki.

Kezdésként Kulcsár 4-2-re vert Diego Confalonierit, aztán Boczkó 1-0-ra Alfredo Rotát, majd Imre 3-2-re kikapott Stefano Carozzótól (7-5). A második körben Kulcsár 3-1-re elvesztette asszóját Rotával szemben, Imre 6-5-re kikapott Confalonieritől, Boczkó pedig 5-4-re Crozzótól (17-19).

A zárósorozatban Imre 2-1-re verte Rotát, a Kulcsár helyére beállt Kovács 1-0-ra kikapott Carozzótól, így a döntés Boczkóra és Confalonierire maradt. Az asszó 19-21-nél kezdődött, a hátrányban lévő magyar párbajtőröző igyekezett közelebb kerülni, de csak 23-24-nél és 24-25-nél volt esélye az egyenlítésre. Egyre fogyott az idő, Boczkónak kockáztatnia kellett, az olasz többször közbeszúrt, s már nem volt lehetőség a fordításra, sőt a rohanás újabb olasz találatokat eredményezett (27-32).

Kulcsár nullával, Imre és Kovács mínusz 1-gyel, Boczkó - akinek kockáztatnia kellett - mínusz 3-mal zárt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását