2023. december 10. - Judit

Garázdasággal vádolják a képviselőt

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás a nagykátai önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetőjével, Koncz Gáborral szemben.
2007. október 7. vasárnap 18:26 - Hírextra

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a férfi egy négyfős társaság tagjaként vacsorázott az egyik helyi pizzériában pénteken. A rendőrség közlése szerint a társaság hangoskodott, a pincér többször rájuk szólt, hogy zavarják a vendégeket.

K. Gábor elkezdett kiabálni, hogy ő önkormányzati képviselő, és kérte a panaszkönyvet. A férfi kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amikor az egyik vendéget - aki tiltakozott a hangoskodás miatt - megütötte - mondta Belicza Andrea sajtóügyeletes.

Hozzátette: a férfival szemben garázdaság vétsége miatt indult eljárás.

Koncz Gábor, a nagykátai Fidesz frakcióvezetője az MTI-nek az esettel kapcsolatban azt mondta: senki nem ütött meg senkit. Ő a helyi vízi közmű társulás vezetője és három munkatársával a napi csőfektető munka után betértek a város egyik pizzériájába egy pohár sörre és vacsorára. Mint mondta, a társaság jó kedvű volt, ám semmiképpen sem kirívóan hangos. Ennek ellenére a pincér felszólította őket a távozásra, mire szó szót követett és ő - mármint Koncz Gábor - elkérte a panaszkönyvet és beírta: rossz néven veszi, hogy nem akarják kiszolgálni őket.

Mint mondta, időközben a rendőrök is "előkerültek", igazoltatták őket és a társaságukban lévő egyik cigány munkatársát magukkal vitték, majd később egy jegyzőkönyv aláírása után elengedték. A történtek után ők is elhagyták a vendéglátó helyiséget.

Koncz Gábor állítása szerint mondvacsinált politikai színezetű ügyről van szó, aminél még az a gyanú is felmerülhet, hogy a munkatársát éppen cigány származása miatt vegzálták, holott magatartásával semmiképpen sem szolgált rá erre.

A frakcióvezető hozzátette: a történtek miatt fontolgatja, hogy jogi úton szerez elégtételt az őket ért sérelmekért.

A hvg.hu nevük elhallgatását kérő szemtanúkra hivatkozva vasárnap azt írta: "Koncz teljesen kifordult önmagából, csapkodott, a zsidókat és a kommunistákat szidta", de ezt a rendőrségi vallomások mindez ideig nem támasztották alá, "azt azonban a nyomozók előtt is többen megerősítették: a politikus többször is +képviselőségével kérkedett+".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását