2024. április 29. - Péter

A nők is a bronzért küzdenek

A férfi párbajtőrözőkhöz hasonlóan a női tőrözőknek sem sikerült bejutni a döntőbe a szentpétervári vívó-világbajnokságon.
2007. október 7. vasárnap 13:41 - Hírextra

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Újlaky Virginie alkotta együttesnek az orosz csapatot kellett volna legyőznie a fináléba kerüléshez.

Az összecsapás elején a magyaroknál volt az előny, Mohamed 2-0-ra vezetett Jevgenyija Lamonova ellen, de már ez az asszó döntetlennel zárult. Aztán végig az oroszok vezettek, igaz, volt olyan párharc, amit a magyarok nyertek meg.

Mohamed 3-3-mal kezdett Lamonova ellen, Újlaky 3-0-ra kikapott Janna Ruzavinától, Varga pedig 5-4-re verte Julija Hakimovát (8-10). A következő körben Mohamed 3-1-re vesztett Ruzavinával szemben, Varga 4-1-re kikapott Lamonovától, Újlaky viszont remek vívással 4-1-re nyert Hakimova ellen (14-18). Knapek állt be Varga helyére, de nem tudott javítani a helyzeten, 2-1-re alulmaradt Ruzavinával szemben, Mohamed viszont visszaadta az esélyt, 4-1-re verte Ajda Csanyajevát. Az utolsó pár előtt 19-21-et mutatott az eredményjelző. Újlaky próbált faragni a hátrányból, de a tapasztaltabb Lamonova pontosabb volt, így nőtt a különbség, a vége 23-29 lett.

Mohamed plusz 1-gyel, Knapek mínusz 1-gyel, Varga mínusz 2-vel, Újlaky mínusz 4-gyel zárt.

A bronzmérkőzésen a japánokkal vívnak a magyarok, közép-európai idő szerint 14:20-tól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását