2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Január 25-re "kész" a magyar jégtánc-kettős

Január 25-én teheti le állampolgársági esküjét Makszim Zavozin, aki jégtáncos párjával, Hoffmann Nórával a februári, vancouveri téli olimpiára készül.
2010. január 16. szombat 15:07 - HírExtra
"Minden a legnagyobb rendben, az Állampolgársági Hivatalban átvettem a köztársasági elnök úr által aláírt okiratot. Elvittem a II. kerületi Polgármesteri Hivatalba, ahol Láng Zsolt polgármester úr soron kívül január 25-én hétfőre tűzte ki az állampolgársági eskütételét. - mondta szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának Hoffmann György, Hoffmann Nóra édesapja. - Ezzel lányom párja hivatalosan is magyar állampolgár lesz, s miután az őszi kvalifikációs versenyen megszerezték az ötkarikás részvétel jogát, a szövetség javasolhatja vancouveri indulásukat."

A Moszkvában született, amerikai színekben versenyzett sportember honosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a kettős jégre léphessen a február 12-én rajtoló téli játékokon.

Hoffmann György elmondta azt is, hogy a duó pénteken késő este hazaérkezett a moszkvai edzőtáborozásból és vasárnap indul a többiekkel Tallinnba, a hétfőn kezdődő Európa-bajnokságra.

Sok sikert kívánuk nekik!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását