2024. április 26. - Ervin

100 fiatalból 150 diák

Száz, 20 és 24 év közötti életkorú fiatalra Prágában és környékén 150 diák "esik", míg a közép-csehországi régióban csak négy - derül ki az Eurostat, az európai statisztikai hivatal adataiból.
2007. október 7. vasárnap 21:34 - Hírextra

A felmérés az Európai Unió 27 tagországának összesen 268 régióját veti össze, de kiterjed a nem EU-tag Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra is.

A diákok aránya a diákkorú népességen belül azért lehet magasabb száz százaléknál, mert sok diák hivatalos állandó lakhelye nem azonos a tanulmányok folytatásának helyszínével.
A felmérés szerint Európában a legmagasabb és a legalacsonyabb diákkoncentráció is a Cseh Köztársaságban mutatható ki.

Száz százaléknál magasabb még a korosztályon belül a diákok számaránya Bécsben (126), Brüsszelben (120), a szintén belgiumi Brabant-Vallóniában (111), a pozsonyi régióban (106), a nyugat-görögországi Dytiki Ellada régióban (103), a lengyelországi Mazowieczkie régióban - Varsó és környéke - (103), valamint az észak-svédországi Övre Norrland (Felső-Norrland) régióban (102). (Utóbbi régióban egyértelműen nem annyira a diákok vannak sokan, hanem a lakosok kevesen.)

A legalacsonyabb a diákráta Közép-Csehország mellett az észak-olaszországi Bolzano-Bozen régióban (6 százalék), az ausztriai Vorarlberben és a szintén erősen vidéki jellegű Alsó-Ausztriában (7-7), valamint a Notio Aigaio nevű görög régióban (8).

Magyarországon a közép-magyarországi térségben a legmagasabb (94 százalékos), a közép-dunántúliban pedig a legalacsonyabb (38 százalékos) a ráta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását