2024. április 24. - György

Tabudöntögetés több száz érdeklődővel

Több száz érdeklődőt vonzott az Inkontinencia Betegegyesület Margitszigeti Tabudöntögető Fontana Napja vasárnap a Margitszigeten. Az egyesület azért érzezte úgy, hogy szükség van erre a figyelemfelkeltő rendezvényre, mert bár félmillió ember vannak vizele
2007. október 7. vasárnap 21:46 - Hírextra
A Fontana Nap programjainak elsődleges célja az volt, hogy a betegségben szenvedők vállalják fel problémájukat, lépjenek ki az elzárkózásból, forduljanak szakemberhez, hogy segítségével újból teljesebb életet élhessenek. Kende Péter, a rendezvény egyik szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: több százan, leginkább nők keresték fel a margitszigeti atlétikai centrumban a tanácsadó nőgyógyászokat és urológusokat.

A sziget körüli a Fontana Futáson körülbelül százan voltak. A szervezők azt kérték, hogy ne csak a futók induljanak el, hanem nyugodtan vágjanak neki azok is, akik csak sétálni szeretnének - számolt be Kende Péter.

Leginkább a nőket sújtja a hiperaktív hólyag, mely a húgyhólyag működésének a zavara, a betegeknek csak az egyharmada férfi. A sürgető jellegű és gyakori vizelési ingerről sok nő még beszélni sem hajlandó, komolyabb tabunak számít körükben, mint a merevedési zavar a férfiaknál.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását