2024. május 18. - Erik, Alexandra

Képzőművészeti kiállítás a metróépítés területén

Palánk-kiállítás nyílt a budapesti Rákóczi téren; a metróépítési területet a vásárcsarnoktól elválasztó falon fiatal képzőművészek alkotásai láthatók péntektől.
2007. október 5. péntek 17:07 - Hírextra

A METRO4: palánk címet viselő, rendhagyó kiállításon tizenöt "modern művészeti alkotás" kapott helyet a több méteres, úgynevezett OSB-lapokon azzal a céllal, hogy színesítse az egyébként nagy zajjal és porral járó metróberuházást.

A leginkább a "public art" műfajba tartozó alkotásokat graffiti-, grafika-, és kollázstechnikával készítették a friss diplomás és végzős művészek, valamint a hozzájuk csatlakozó kortárs alkotók; egyikük még egy madárkalitkát is elhelyezett a préseltfaforgács-falon.

A non-profit kiállítás ötletgazdája és kurátora, Kerekes Anna arról beszélt, hogy a meglepő és nem mindennapi "átmeneti térforma" kihasználásával a művészek Budapest gyorsuló átalakulására és fejlődésére kívántak rámutatni. Mint mondta, a tárlat egy "reakcióra váró kiállítás".  A december végéig látható kiállítás alkotói között van Baglyas Erika, Fekete Balázs, Gerber Pál, Hidvégi Áron, Roskó Gábor és Szépfalvi Ágnes.

A kiállítást a vásárcsarnok kapujában Hagyó Miklós (MSZP) és Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes nyitotta meg. Közlésük szerint a következő évek fővárosi építkezéseinek több ezer palánkját hasonló módon élettel, művészettel, színekkel kívánják megtölteni, hogy Budapest a beruházásokkal járó nehézségek ellenére is "szerethető város legyen", és hogy a kortárs művészet a közösségi tér része lehessen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását