2024. május 3. - Tímea, Irma

Tarr Béla a filmfeszt sztárja

Tarr Béla filmjeinek szenteli retrospektív programját a Dzsendzsui (Jeonju) Nemzetközi Filmfesztivál; a csütörtökön kezdődő rangos seregszemlén a magyar rendező díszvendégként lesz jelen. A dél-koreai városban nyolcadik alkalommal megtartott filmes mustrá
2008. április 30. szerda 07:05 - Hírextra
Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa felidézte, hogy a dzsendzsui fesztivál a korábbi években Hsziao-hszien Hou, Chantal Akerman, Pier Paolo Pasolini, Rainer Werner Fassbinder filmes életművét mutatta be a most Tarr Bélával foglalkozó retrospektív szekcióban.

A koreai közönség a magyar rendező legutóbbi filmje, a Georges Simenon regénye alapján készült A londoni férfi mellett láthatja majd a Családi tűzfészek, a Hotel Magnezit, a Szabadgyalog, a Macbeth, a Panelkapcsolat, az Őszi almanach, a Kárhozat, a Sátántangó és a Werckmeister harmóniák című alkotásokat, illetve a Prológus című rövidfilmet is.

Tarr Béla nem ismeretlenként érkezik Dzsendzsuba, a város filmes seregszemléjén 2001-ben nagy sikerrel mutatták be a Werckmeister harmóniákat - emelte ki Papp Csaba Zoltán.

Közleménye szerint Fliegauf Benedek Tejút című filmje a fesztivál Cinemascape válogatásában kap helyet, mely a világ tehetséges, fiatal rendezőinek kiemelkedő filmjeit mutatja be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását