2024. április 26. - Ervin

7 éve hízik a Zuschlag-hálózat

Az "állami emlőkön nevelkedő", két éve ügyészségi látókörbe került Zuschlag-hálózat immár hét éve pályázott sikerrel a különböző állami forrásokra - írta a pénteki Népszabadság.
2007. október 5. péntek 08:29 - Hírextra

"Téved, aki azt hiszi, hogy Zuschlag Jánosék kifejezetten a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány idején szívták csak le az állami forrásokat, megtették ezt már az előző ciklusban, Orbán Viktor kormányzása idején is" - olvasható a cikkben.

A lap birtokába jutott pályázati aktákból kiderül, hogy az Orbán-kormány, illetve a Gyurcsány-kormány időszakában mind a pályáztatás-ellenjegyzés, mind pedig a kötelezettségvállalás változatlan szabályok alapján zajlott. A különbség annyi, hogy 2001-ben - amikor például a Hoppá Egyesület nemzetközi referensképzésre 700 ezer forintot kapott - a minisztert Deutsch Tamásnak, helyettes államtitkárát pedig Szabó Lászlónak hívták - írta a Népszabadság.

Szabó vállalt kötelezettséget, ő írta alá a szerződést, majd ő igazolta a feladat teljesítését és a számlák jogosságát. A 2003 végén a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesületnek a Hogy is van ez? elnevezésű konferencia megrendezésére megítélt 900 ezres támogatás odaítélésekor pedig Gyurcsány Ferenc vezette a minisztériumot. A szerződést aláíró, majd a feladat teljesítését igazoló helyettes államtitkár Ocsovai Tamás volt - állapítja meg a cikk.

A Zuschlag-hálózathoz eljutott teljes támogatási összeget egyelőre csak becsülni lehet, mivel a kedvezményezett szervezetek és az állami pénzosztó helyek is többször átalakultak, átköltöztek, ezért is nincs még meg az összes pályázat aktája - jegyzi meg a Népszabadság, hozzátéve: "érdekes módon hiányzik például egy kétmillió forintos támogatás dokumentációja", amelyen a lap információi szerint Szilvásy György, az ifjúsági tárca korábbi közigazgatási államtitkára, jelenlegi titokminiszter aláírása is szerepel.

A lap számításai szerint a végösszeg mindazonáltal a százmillió forintot is elérheti, de arról már nincs információjuk, hogy ennek mekkora hányadát használták föl szabályosan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását