2024. május 3. - Tímea, Irma

Szili zászlót avatott a Corvinuson

Ünnepi kari tanácsülésen idézték fel a Budapesti Corvinus Egyetem közigazgatástudományi kara jogelődje alapításának 30. évfordulóját csütörtökön a Parlamentben. Szili Katalin házelnök köszöntőjében úgy fogalmazott: ez az intézmény mindig is a legjobb szak
2007. október 4. csütörtök 14:15 - Hírextra
"Olyan szakemberek kerültek ki falai közül, akik nap mint nap becsületesen teszik a dolgukat, és megállják a helyüket" - mondta. Az Országgyűlés elnöke hozzátette: a közigazgatás az a terület, amely a rendszerváltás óta a legtöbb változást megélte.

Szili Katalin megköszönte, hogy az e területen ténykedők politikamentesen teszik a dolgukat. Mint mondta, a politikától is elvárható, hogy ne rángassa nap mint nap a közigazgatásban dolgozókat.

A tanácsülésen a házelnök ünnepélyesen felavatta a közigazgatástudományi kar új zászlaját.
Az 1977-ben alapított, korábban önálló Államigazgatási Főiskola az egykori Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemmel lépett integrációra, s annak karaként működik.

Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora azt mondta, hogy a közigazgatástudományi kar nem csak egy új név, hanem új minőség is. Kitért arra, hogy az ötéves egyetemi képzés után jövő februártól elindulhat a mesterképzés is, s fontos célnak nevezte a doktori iskola megteremtését is.
Emellett egy angol nyelvű szak létesítése is körvonalazódik - jelezte.

Szólt arról, hogy mára több mint 30 ezer végzett hallgató tevékenykedik az önkormányzatoknál, a központi közigazgatásban és az üzleti szférában. A közigazgatástudományi kar továbbra is vezető szerepet tölt be e képzési területen, noha már nincs egyedül a felsőoktatás piacán - mondta.
A jubileumi rendezvények pénteken a főiskola kampuszán folytatódnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását