2024. május 21. - Konstantin

Módosíthatják a törvényt

Heteken belül módosíthatja a parlament a digitális átállásról szóló törvényt; a digitális multiplex-pályázatokkal foglalkozó eseti bizottság elnöke szerint szinte biztosan sikerül konszenzust kötni a módosításról.
2007. október 4. csütörtök 06:29 - Hírextra

"Az ötpárti egyezségre én most 99 százalékos esélyt látok" - nyilatkozta Jánosi György az MTI-nek szerdán, megjegyezve, pénteken már összeülnek a testület szakértői, hogy "a szakmai körök jogos kritikája alapján" előkészítsenek egy javaslatcsomagot.

Jánosi György azt mondta, délutáni tanácskozásukon nem azért határoztak úgy, hogy visszaküldik a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak (NHH) a multiplex-pályázat tervezetét, mert minőségi kifogásaik vannak az anyaggal kapcsolatban, hanem azért, hogy időt nyerjenek a törvénymódosításra.
Szavai szerint - amennyiben ötpárti indítványként terjesztik be, illetve kivételes és sürgős eljárásban tárgyalják az anyagot - akár két hét alatt is határozhat a kérdésben a törvényhozás; egyben döntöttek arról is, hogy felgyorsítják a tartalomszabályozás törvényi hátterének megteremtéséről folyó tárgyalásokat.

Bizottsági források az MTI érdeklődésére a nap folyamán azt közölték: számos bírálat érte a digitális átállásról szóló törvényt például amiatt, hogy korán - 2010 közepén - szabna határidőt az országos műsorszolgáltatóknak digitális átállásuk után analóg műsorszolgáltatásuk leállítására.

Ez, mondták, például azért lehet problémás, mert évente forintmilliárdokra rúgó koncessziós díjaktól fosztaná meg az államkasszát, ráadásul nem tudni, addigra lesz-e elegendő - a digitális jelek átalakításához szükséges - set-top box az országban.

Módosítani kell a törvényt szerintük már csak azért is, mert abban az szerepel: december 31-ig vagy a digitális pályázat kiértékeléséig kell meghozni az új tartalomszabályozási rendelkezéseket, miközben több politikai erő is azt szeretné, ha már a kiírás pillanatában egyértelműek lennének ezek a rendelkezések.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását