2024. április 20. - Tivadar

"Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet"

A normaszöveg elkészülte előtt "nem érdemes" arról beszélni, hogy a szocialista frakció felsorakozik-e a miniszterelnök által bejelentett hétpontos intézkedési csomag mellett; ugyanakkor "Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet" - nyilatkozta
2007. október 4. csütörtök 10:29 - Hírextra
A lap csütörtöki számában megjelent interjúban a politikus kiemelte: az, hogy a frakció kiáll a kormányfő mellett, nem feltétlenül csak az ő személyének szól, hanem annak, hogy a kormányzó párt kiáll a miniszterelnöke mellett.

Ha viszont a frakció többsége úgy dönt, hogy Gyurcsánynak mennie kell, akkor menni fog. Ezt ő is tudja. De ez nem kérdés ebben a pillanatban - tette hozzá.

A kormányfő támogatásáról szólva Szanyi Tibor megjegyezte: természetesen minden pártnak az az érdeke, hogy két választás között a legnagyobb legyen a stabilitás.

"A Fidesz is azt hangoztatja, hogy Orbán Viktornál nincs jobb emberük. Dehogy nincs. Mi is azt mondjuk, hogy Gyurcsánynál nincs jobb emberünk. Ha kellene, biztos lenne. Mondtuk már, hogy Horn Gyula nélkül nem megy. Ment. Hogy Kovács László nélkül nem megy. Ment. Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet. Lehet, hogy száz év múlva; lehet, hogy holnap" - hangoztatta a szocialista politikus.

A kormányfő által bejelentett intézkedési csomag egyik vitatott pontjáról, a képviselői juttatások átláthatóbbá tételéről szólva megjegyezte: "ha az emberek fontos feladatokat bíznak a képviselőkre, azt meg is kell fizetni".

Mint kifejtette: ezért sem tartja jónak, hogy a kormányfő látványosan lemond a fizetéséről, mert ez rossz üzenet a rendes, "güriző" képviselők felé.

"Minden képviselő nevében kikérem magamnak, hogy bárki példát mutasson abból, miként kell lemondani a jövedelmünkről" - zárta le a Népszabadságnak adott interjúját Szanyi Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását