2024. május 2. - Zsigmond

Megnyílt a Demokrácia Akadémia

Megnyílt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) által indított Demokrácia Akadémia Budapesten. A Parlamentben pénteken tartott tanévnyitón Kiss Péter kancelláriaminiszter arról beszélt, hogy a történelmi tanulságoknak tudássá kell válnia.
2007. október 26. péntek 15:21 - Hírextra
Mint mondta: "semmilyen megélt, akár történelmi trivialitásnak tekintett tanulság nem érvényesül automatikusan egy társadalom életében". Hozzátette: mi azt szeretnénk, hogy történelmi tanulságaink automatizmussá váljanak, tudássá, hogy birtokolhassák a következő generációk is.
Ennek az ügynek az egyik nagyon jó kezdeményezéseként értékelte a Demokrácia Akadémia megindítását.

Üdvözölte a MEASZ-nak azt a szándékát, hogy ez a kezdeményezés induljon iskolaként és váljon mozgalommá, a 24 főről terjedjen ki milliókra.

Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke a demokrácia erősítésének szükségességét hangsúlyozta. Úgy vélte, hogy az antifasizmus nem kap kellő hangsúlyt a közoktatásban.
A Demokrácia Akadémián április végéig lesznek előadások huszonnégy hallgatónak. Az akadémián kéthetente lesznek előadások.

A kezdeményezést üdvözölte Göncz Árpád volt köztársasági elnök is, aki egészségi állapota miatt nem tudott személyesen megjelenni az évnyitón.

Kiss Péter kitért a péntek reggeli budapesti eseményekre, valamint az október 22-én, a fővárosban történt utcai rendbontásra. Leszögezte: nincs olyan politikai nézetkülönbség, ami bárkit feljogosítana arra, hogy másokban félelmet keltsen.
Szerinte a "csendes többség" akarata ezzel szemben áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását