2024. április 29. - Péter

Az MSZP sürgeti a stratégiát

Az MSZP-frakció ifjúsági szakcsoportja nemzeti ifjúsági stratégia kidolgozását szorgalmazza 2008-ra - mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Lasztovicza Gábor, az IDF elnöke erre reagálva hangsúlyozta:
2007. október 4. csütörtök 07:41 - Hírextra

A stratégiának foglalkoznia kell a korosztályt érintő legfontosabb kérdésekkel, például az oktatással, az otthonteremtéssel és a foglalkoztatáspolitikával - közölte a kormánypárti politikus. Hozzátette: a stratégia a nulla és a harminc év közötti korosztályra vonatkozna, de bizonyos elemei kiterjednének 35 éves korig.

Török Zsolt úgy vélte, a stratégia kidolgozását meg kell előznie egy átfogó ifjúságkutatásnak. A kutatásban azt kellene vizsgálni, milyen igényeik vannak a fiataloknak, mit szeretnének változtatni az állam, az önkormányzatok működésében, vagy saját élethelyzetük jobbítása érdekében - fűzte hozzá.
Az MSZP szakpolitikusa a népesedéspolitikáról szólva elmondta: fontos, hogy a demográfiai helyzettel kiemelten foglalkozzon a kormány. Megjegyezte: matematikai számítások szerint 2050-re a 60 és a 90 év közötti polgárok száma a társadalom felét is kiteheti.

Török Zsolt szerint "volt már családi adókedvezmény, családi pótlék duplájára emelése, gyesemelés, babakötvény, lehet intézkedések sorát folyamatosan naphosszat csak mondani". Úgy vélte, ezek szükséges, de nem elégséges feltételei annak, hogy emelkedjen a születések száma Magyarországon.

Egy olyan attitűd, hangulat kialakítása is fontos - folytatta - , amellyel növekedhet a gyermekszülések száma.

Lasztovicza Gábor, az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke erre reagálva hangsúlyozta: az MDF ifjúsági szervezete egyetért abban, hogy egységesen, egy stratégiában kell választ adni az ifjúságot érintő kérdésekre, de álszentnek tartják, hogy az MSZP éppen most áll elő a javaslattal.

"Álszent dolognak tartom, hogy ezzel most jön elő az MSZP, amikor ennyi botrány és probléma merült fel a saját ifjúsági szervezete körül, és évekig bőszen hallgattak róla" - mondta Lasztovicza Gábor.
Az IDF elnöke kiemelte: a mostani és az előző kormány sem indított átfogó programokat a fiatalok életének javításáért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását