2024. május 17. - Paszkál

A "sógorokkal" a szociálpolitikáról tárgyalt Lamperth Mónika

A szociálpolitika fontosságát hangsúlyozta az Európai Unióban a magyar és az osztrák szociális tárca vezetője csütörtöki budapesti tárgyalásán.
2007. október 4. csütörtök 16:13 - Hírextra
Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter valamint Erwin Buchinger osztrák szociális és fogyasztóvédelmi ügyekért felelős miniszter megbeszélésén az Európai Unió szociálpolitikájáról, valamint a két ország közötti kapcsolatokról volt szó.

Lamperth Mónika elmondta, hogy a két ország álláspontja sok tekintetben megegyezik, mindketten fontosnak tartják, hogy az unióban a szociális biztonság erősödjön, az emberek biztosak legyenek abban, hogy államuk és az unió az érdekükben tevékenykedik.

Mindkét ország aláírta az "Új lendület a szociális Európa felé" című nyilatkozatot, amely azt hangsúlyozza, hogy egyszerre kell figyelmet fordítani a rugalmasságra és a biztonságra a munkaerőpiacon. Ez annyit jelent, hogy össze kell egyeztetni a munkát a családot és a magánéletet.

Mindkét miniszter hangsúlyozta, a rugalmasság és biztonság - flexicurity - fontosságát, ami több és jobb munkahely megteremtését jelenti és átfogó stratéga kidolgozása is szükséges ennek megvalósítására.

Az osztrák miniszter elmondta: megállapodott magyar kollégájával abban, hogy a célok megvalósítása érdekében közös munkacsoportot hoznak létre, amely más államok számára is nyitott lesz. Ennek keretében konkrét lépéseket és javaslatokat dolgoznak ki a szociális dimenzió erősítésére.

Mint elmondta ez egybevág az uniós tagállamok csúcsértekezletének tavaszi határozatával, amely a lisszaboni stratégia útmutatásait megerősítette és felhívta a figyelmet arra, hogy a gazdasági növekedés mellett a foglalkoztatás is rendkívül fontos célkitűzés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását