2024. április 30. - Katalin, Kitti

Új rektort neveztek ki

Schaffhauser Franz filozófia-német-pedagógia szakos tanárt, logoterapeutát, egyetemi docenst nevezete ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök október 1-jével a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének új rektorának - tájékoztatta az intézet
2007. október 3. szerda 17:56 - Hírextra

Schaffhauser Franz megbízatása öt évre szól - olvasható az intézet által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, az új rektor a diplomáját 1975-ben szerezte az ELTE BTK filozófia-német-pedagógia szakán, 1977-ben tett doktori szigorlatot, kandidátusi disszertációját 1997-ben védte meg.
Pályafutását 1977-ben kezdte meg az ELTE Pedagógia Tanszékén. A felsőoktatás területén 25 éves tanárképzési és 10 éves vezetői gyakorlattal rendelkezik. Rendszeresen tart előadásokat németül és angolul, továbbá gyakorló logoterapeuta.

Korábban menedzser és továbbképzések vezetője is volt. Nemzetközi kutatócsoportok, valamint egyéb projektek tagjaként is tevékenykedett. Több, szakmailag elismert nyugat- és közép-európai egyetemmel áll kapcsolatban, széles körű publikációs tevékenységet folytat német és angol nyelven egyaránt.

Schaffhauser Franz kutatási tevékenységének szakterületei: nevelésfilozófia, filozófiai és pedagógiai antropológia, neveléselmélet, XX. századi filozófia és pedagógia, logoterápia, integráló és inkluzív pedagógia - olvasható.

A közlés szerint Pető András óta Schaffhauser Franz az első férfi vezető az intézet élén.
Az előző rektornak, Makói Zitának korhatári kötelezettség miatt kellett megválnia posztjától. Makói Zitát 2006. februárjában nevezték ki az intézmény élére, a döntéssel az intézet főiskolai tanácsa nem értett egyet.

Az új vezetőt később Gyurcsány Ferenc is megerősítette pozíciójában. Ezt követően az intézet érdekképviseleti szervezete többször tiltakozott Makói Zita szerintük törvénytelen kinevezése ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását