2024. április 26. - Ervin

Megválaszthatják az ombudsmant

Még az idén megválaszthatja az Országgyűlés a jövő nemzedékek országgyűlési biztosát, ha a parlament gyorsított eljárásban elfogadja az erről szóló törvényjavaslatot, amelyet az öt párt hétfőn nyújt be a parlamentnek - tájékoztatta az ötpárti egyeztetést
2007. október 3. szerda 18:47 - Hírextra

A javaslatot az Országgyűlés, gyorsított tárgyalást követően, már október huszadika előtt elfogadhatja, így az új biztost még az idén megválaszthatják - tartalmazza a közlemény.

Idén tavasszal kezdeményezett ötpárti egyeztetést a Védegylet az új jogvédő intézményről azzal a szándékkal, hogy a javaslat ötpárti képviselői indítványként kerüljön az Országgyűlés elé. A parlamenti pártok májusban azzal a célkitűzéssel szüntették meg az állampolgári jogok országgyűlési biztosa helyettesi posztját, hogy még az őszi ülésszakon törvényt alkotnak a jövő nemzedékek ombudsmanjáról.

Szili Katalin múlt kedden, az ötpárti egyeztetést követően beszélt újságíróknak arról, hogy egyetértés volt abban: október 10-ig benyújtják a parlamentnek a jövő nemzedékek ombusmanról szóló javaslatot, amely nem sorolja a biztos feladatai közé a gyermekjogok képviseletét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását