2024. május 5. - Györgyi

Közönségdíjas a hódmezővásárhelyi festőművész

Az idei szegedi nyári tárlat látogatóinak szavazata alapján Zoltai Attila hódmezővásárhelyi festőművész kapta a kiállítás közönségdíját, az elismerést szerdán adták át a Tisza-parti városban.
2007. október 3. szerda 12:17 - Hírextra

A XXXIV. Nyári tárlatot két hónapos nyitva tartása alatt mintegy kétezer látogató tekintette meg - mondta el Solymos László alpolgármester a közönségdíj átadása előtt.

Az Olasz Kulturális Központban rendezett kiállításon 137 kortárs művész 191 alkotását - 63 szobrot, kisplasztikát és érmet, 27 grafikát és 101 festményt - láthatott a közönség. Az idei volt az utolsó esztendő, amikor a kulturális központ adott otthont a tárlatnak, a következő évektől már a Reök-palotában rendezik meg a képzőművészeti seregszemlét - tudatta a politikus.

A látogatók zömmel szegedi művészek alkotásaira adták szavazatukat, a legtöbb voksot mégis hódmezővásárhelyi festő, Zoltai Attila kapta Gyertyafényben III. című olaj-vászon technikával készült csendéletéért - közölte Solymos László. A közönségdíjjal pénzjutalom is jár.

Zoltai Attila 1967-ben született Kisteleken, Szegeden a főiskolán Dér István és Novák András voltak a mesterei. 1995 óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, 1996 óta pedig Hódmezővásárhelyen él és az egyesület kollektív műtermében dolgozik. Festészeti munkáit a hódmezővásárhelyi realista hagyományokból táplálkozó, régi értékeket újszerű megfogalmazásban ábrázoló képi világ jellemzi.

A művész az MTI-nek elmondta: a csendélet tematika, a fények ábrázolása egy-két éve foglalkoztatja, s Időtlen pillanatok címmel tavaly már kiállítást is rendezett e műveiből Hódmezővásárhelyen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását