2024. május 3. - Tímea, Irma

Hófehérke és a hét pont

Gyurcsány Ferenc tisztára mos. Kifehérít mindent, közéletet, önnönmagát. Ő maga annál tisztább minél több embernek dörgöli bele az orrát a mutyiba. Biztos bevág már neki ez a Zuschlág-ügy. Vegyük sorra, mit reagáltak a parlamenti pártok a hét pontra.
2007. október 3. szerda 17:19 - Tálos Lőrinc
MSZP: „Ne tekints minket ellenségnek, Feri!”

Saját pártjában is felvitte sokak vérnyomását, utólagos tálalásuk szerint, csak azért mert „előtte nem egyeztetett velük”. Most vagy elhisszük, hogy politikusoktól szokatlanul érzékeny és sértődős frakcióval van dolgunk, vagy roppant nagy és rosszízű gombócokat kellett lenyelniük a szoci honatyáknak. Valahogy mégis meg kell magyarázni miért is volt a családi balhé. Papa és mama nagyon szeretik egymást, csak éppen többet kellene beszélniük egymással. Utóbbira utal, hogy a képviselők zsebéről szóló 6. és 7. pont kérdésében bizonytalankodnak még a szocialisták. A hatodik, az már a tízparancsolatban is fájó volt, ezúttal az álláshalmozás lehetőségét veszi el, ez a szocialista frakcióban száz embert érint. A hetedik a költségtérítések kreatív elszámolásának kíván véget vetni. Pedig az nekik kell, sokat eszik az autó.

FIDESZ-KDNP: Nem, nem és nem!

A FIDESZ és a KDNP határozott nemmel válaszolt, az elejétől a végéig. Annak ellenére, hogy annak több eleme korábban a FIDESZ saját kezdeményezése volt. Javasolta helyette Gyurcsány Ferenc azonnali lemondását, amiben hiába is keresnénk új, vagy pláne megdöbbentő elemet. Balsai István szerint növelné a kiadásokat, és a polgármesteri összeférhetetlenség csak azért került bele, mert ősszel ők taroltak az önkormányzati választásokon. Ezúttal neki kellett magyarázni.

SZDSZ: Mi találtuk ki!

Jelen állás szerint a koalíciós partner SZDSZ az utolsó két pontot veti el. A többiről meg jelezte maguk találták ki, és már sokkal korábban. Ez nem nagy teljesítmény, nem is találnánk a pontok között olyat amit egyik-másik politikai erő ne javasolt volna már valamikor. Az SZDSZ frakciója által végül nem támogatott főállású képviselőségről például Gusztos Péter nyújtott be régebben javaslatot.

MDF: Mérlegelünk, mert mi olyan roppant kiegyensúlyozottak vagyunk.

Az MDF írásban kér, mérlegel gondolkodik, egyeztet. A főállású képviselőséget biztosan támogatják, ez megfelel az Antall kormány alatt bevett gyakorlatnak. Akkor az önkormányzati törvény nem tette lehetővé országgyűlési képviselők indulását polgármesteri székekért, a hatalmi ágak szétválasztása és a széles körű hatalommegosztás szellemében.

Ne lepődjünk meg ha a pártok Gyurcsány Ferenchez fűződő attitűdjéből több elemet lelünk benne, mint részletes indoklásból.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását