2024. május 17. - Paszkál

Elítélték a szurkolókat

Jogerősen 40, illetve 15 napos elzárásra ítélt két debreceni szurkolót a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság - közölte a bíróság elnökhelyettese szerdán az MTI-vel.
2007. október 3. szerda 17:18 - Hírextra

A megyei bíróság az eljárás alá vontak, illetve védőik fellebbezése folytán járt el az ügyben, s a Nyíregyházi Városi Bíróság első fokú ítéletét G. András esetében 60 napról 40, míg M. János esetében 40-ről 15 nap elzárásra enyhítette - mondta Nyakó Zsuzsanna, a szóvivői feladatokat is ellátó bíró.

A debreceni szurkolók - akiket a bíróság két-két évre ki is tiltott a Nyíregyházi Városi Stadionból - azok közé tartoztak, akik a szeptember 22-ei Nyíregyháza-Debrecen NB I-es labdarúgó-mérkőzésen követtek el rendzavarást a nyírségi stadionban. A létesítmény vendégszektorát elválasztó kordont áttörték, az ott lévő biztonsági őrökre támadtak és verekedést akartak provokálni a nyíregyházi szurkolókkal is. Egyikük sem tett eleget az időközben a helyszínre riasztott rendőrök felszólításának, hogy hagyják el a lezárt területet és fejezzék be a rendbontást, ezért előállították őket, és eljárás indult ellenük.

Nyakó Zsuzsanna közölte: a megyei bíróság a felülvizsgálat során megállapította, hogy az elsőfokon eljáró bíróság a tényállást kellő alapossággal felderítette, kétséget kizáróan állapította meg az eljárás alá vont személyek felelősségét, s velük szemben indokoltan alkalmazta az elzárás büntetést.
Egyetértett a bíróság a stadionból való kitiltás alkalmazásával, mert az intézkedés másokat is visszatarthat a hasonló cselekmények elkövetésétől a jövőben.

A elnökhelyettes-szóvivő bíró tájékoztatása szerint ugyanakkor a büntetés mértékét G. Andrással szemben az elkövetett szabálysértés konkrét tárgyi súlyára, illetve arra is figyelemmel mérsékelték, hogy több kiskorú gyermeket tart el. M. János esetében pedig büntetlen előéletét vették enyhítő körülménynek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását