2024. május 14. - Bonifác

Exluzív interjú: A "nevesincs" edző Sopronban - HANGOSHÍR!

Olasz edzője lett az FC Sopron pár hete itáliai üzletemberek által irányított labdarúgócsapatának. Az új tréner a 43 éves Vincenzo Cosco, aki Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban már látta új együttesét. Détári Lajost csütörtökön menesztette a klub elnöke
2007. október 3. szerda 16:48 - Hírextra
Hazájában a szegények segítőjeként ismerik Vinczenzo Coscót, a Sopron labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét. Az olasz szakember ezt a jelzőt azzal érdemelte ki, hogy eddig főleg kispénzű, sokadosztályú kluboknál dolgozott. Ennek alapján számára Magyarország teljesen ideális terepnek tűnik.

Köteles Zsolt az FC Sopron ügyvezető igazgatója nyilatkozott az új edző személyéről a Pont FM Rádiónak.

Pont FM: Az, hogy az ötöd, hatod osztályból igazolt edzőt a Sopron az nem biztos, hogy olyan nagyon presztízserősödés a csapat számára. Mi erről a véleménye?

K. Zs.: Vincenzo nem az ötöd és hatod osztályból igazolt edző.

Pont FM: De jobbára ott dolgozott eddig.

K. Zs.: Utána kell nézni, de dolgozott ő a Serie C-ben is, az ottani harmadosztályban. Persze szerettünk volna mi is nevesebb edzőt hozni, de a tapasztalata megvan, a vezetőség ismeri, bíznak benne, reméljük, hogy sikeres is lesz.

Pont FM: Ennyire lent lenne a magyar futball, hogy az olasz kiscsapatoknál dolgozó edző is már szép reményekre jogosít fel?

K. Zs.: Azt nem mondanám, hogy ennyire lent lenne a magyar futball, de azért nem is vagyunk a topon, ezt el kell ismernünk. Hozzánk most teljesen új befektetők jöttek, ők ebben látják a jövőt.

Pont FM: De mi a jövő? Mi az ő céljuk? Mit akarnak felépíteni?

K. Zs.: Sopronban elsősorban egy jó csapatot szeretnénk, nagy a valószínűsége, hogy télen a játékos keretben is lesz változás. Nem hiszem, hogy annyira szégyenkeznünk kellene, mert a Roberto Landi, és az előző olasz edzőnk, Bonetti sem a Serie A-ból jött és elég szép eredményeket értek el.

Pont FM: A Bonetti neve valóban kicsit ismerősebben csenghet egy átlag magyar szurkolónak is, mint a Vincezo Cosco név.

K. Zs.: Igen, talán azért mert Bonetti játékosként is feljebb jutott, mint a jelenlegi edzőnk, aki csak harmadosztályú játékos volt, persze ettől függetlenül még lehet jó edző.

Pont FM: Cosco számára mi az elérendő cél?

K. Zs.: Egyenlőre a csapattal ismerkedik. Ennek a szezonnak a végéig van szerződése, célkitűzést akkor tudunk meghatározni, ha látjuk, hogy milyen erős a csapat. Jelenleg sok a sérült és sok a fiatal játékos. Szeretnénk az őszi szezont úgy befejezni, hogy ne szakadjunk le, ne kerüljünk kényelmetlen helyzetbe tavasszal.

Pont FM: A labdarúgó piacon jegyzettebb játékosokat akarnak szerződtetni, mint a szakvezető kiválasztása esetében?

K. Zs.: Nekem azt ígérték, hogy nevesebb játékosokat is hoznak ide, reméljük ez így is lesz és komoly erősítést fog jelenteni a csapat számára.

Pont FM: Jól érzem azt, hogy jelenleg még elég képlékeny a helyzet Sopronban?

K. Zs.: Igen, még minden vonalon folyik az átadás, átvétel, konkrétumokat egy-két hét múlva tudunk mondani, amikor már beáll a rendszer rendesen és minden normálisan fog működik.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását