2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sallói Újpesten - HANGOSHÍR!

Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy Sallói István több év sikeres klubigazgatói ténykedést követően elhagyta a DVTK labdarúgó csapatát, s mint arról a Pont FM rádiónak adott nyilatkozatából is kiderült, új egyesülethez szerződik. Akkor még nem nevesíte
2007. december 5. szerda 12:43 - Hírextra
Erről a feladatról és elvárásairól a SportPont műsora kérdezte a szakembert.

Volt több lehetőségem is, de egyrészt az Újpest volt a legkonkrétabb, és teljesen más jellegű munka, mint amit eddig végeztem. Örülök, hogy kicsit megszabadulok a napi gondoktól. Egy stratégiai tervezésnek lehetek a része, ami ebben az egészben a legvonzóbb, azaz, hogy teljesen új kapcsolatrendszert kell felépíteni. Az Újpest egy új irányt képzel el, és örülök, hogy ennek részese lehetek.

Pont FM: Önnek nem új ez a feladatkör, ráadásul a lila-fehér szín sem, hiszen korábban már dolgozott Újpesten.

Gyakorlatilag a feladat teljesen új. Bár Magyarországon élünk és az ügyvezető egyben sportigazgató is, ez mégis két külön feladat. Azt gondolom, hogy külön kell választani, hogy mind a két oldal megfelelő hatékonysággal tudjon dolgozni. Az Újpest most ezt meglépte, és ez Európában mindenhol így működik. Valóban, az Újpest számomra nem új, 2004-ben dolgoztam már itt. A fiam a mai napig az Újpestben futballozik, úgyhogy elég szoros kapcsolatban maradtam a klubbal azóta is.

Pont FM: Mennyi időre szól a megbízatás?

Konkrét időpontot nem is beszéltünk. Az egyetlen biztos dolog van, amit beszéltünk a tulajdonosokkal, hogy három év alatt kell felépíteni a megfelelő kapcsolatrendszert.

Pont FM: Jól sejtem, hogy ez szakmailag előrelépés, még akkor is, ha Diósgyőrben egészen más jellegű feladatokkal volt ellátva?

Igen, ez előrelépés mindenkinek, és egy iránymutatás a magyar futballnak. Egyszer, kétszer már voltam úttörő szerepben. Gondolok itt az afrikai játékosok szerződtetésére, kaptam is érte hideget, meleget. De ettől függetlenül az is egy új irányzat volt, csakúgy, mint az Újpestnek a mostani döntése. Az gondolom a jövő útja az, ha elválasztjuk egymástól a menedzseri és a tulajdonosi feladatokat.

Pont FM: Mivel lenne elégedett néhány év múlva, amikor visszatekint újpesti tevékenységére?

Azzal, ha három év múlva, legalább kétszer megnyerjük a bajnokságot. Illetve a játékos politikánk úgy alakulna, hogy az egészen nagy klubok számára is tudnánk játékosokat értékesíteni. Ezzel a klub, és a tulajdonosi kör is elégedett lenne.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását