2024. április 25. - Márk

Együttműködésről tanácskoznak

Az elégedett ügyfelek érdekében a kormányzat, az önkormányzatok, valamint a közüzemi és közszolgáltató cégek együttműködését tekintik közös feladatuknak a Hortobágyon szerdán megkezdődött III. Ügyfélszolgálati Konferencia résztvevői - közölte az MTI-vel a
2007. október 3. szerda 16:52 - Hírextra

Elmondása szerint az első két konferenciájukat közszolgáltató cégek részvételével rendezték, most viszont jelentősen bővült a kör: a hortobágyi tanácskozás résztvevői a kormányzatnál, önkormányzatokban, az energiaszektor, a távhőszolgáltatás, a vízügy, a kommunikáció ügyfélszolgálatainál dolgoznak.

A fórumon egyebek mellett olyan kérdésekre igyekeznek választ keresni, hogyan lehet zökkenőmentesen megoldani egy-egy élethelyzet-változást ügyfélszolgálati szempontból.
Példaként említette: ha egy állampolgár elköltözik, akkor őt a közüzemi cégek ügyfélszolgálatainak éppúgy meg kell találnia, mint az állami vagy az önkormányzati cégeknek, hatóságoknak.

Alexa György, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottságának elnöke a tanácskozás megnyitóján az ügyfélszolgálatokat nevezte a különböző cégek legfontosabb pontjának.
"Ma az ügyfélszolgálaton dől el többnyire, hogy milyen egy cég megítélése" - tette hozzá.
Bódi Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) e-kormányzati központjának főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint az e-közigazgatási stratégia, amely a szolgáltató állam felé való elmozdulást jelenti, jelenleg a kormány előtt van. Ehhez alakítottak ki az ügyfélszolgálati stratégiai rendszert, ami központi elektronikus szolgáltatórendszerre épül.

Elmondta azt is, hogy ennek elkészült a gerinchálózata, amelyhez 1.300 közigazgatási intézmény csatlakozott. Ugyancsak készen van a www.magyarorszag.hu kormányzati portál, ami az ügyfelek által elérhető felület. Van rajta egy ügyfélkapu, amelynek már 540 ezer regisztrált felhasználója van. A hivatali kapuhoz pedig a szolgáltató szervezetek férnek hozzá, lehetőséget teremtve ezzel az együttműködésre.

Bódi Gábor szerint komoly elkötelezettség a kormány részéről, hogy szolgáltatni akar.
A "centrumban az ügyfél" mottójú konferencia pénteken fejeződik be a Hortobágyon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását