2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egyetlen magyar film Cannes-ban

Vadócz Péter Színes Európa (Colorful EU) című rövidfilmje száll versenybe egyetlen magyar alkotásként a cannes-i MIPCOM nemzetközi televíziós vásár Mobil és Internet TV díjáért októberben - tájékoztatta a Kodolányi János Főiskola sajtófőnöke szerdán az MT
2007. október 3. szerda 16:14 - Hírextra

A Colorful EU - mely a Kodolányi János Főiskola Vadócz Péter által vezetett Vizuális Alkotóműhelyében készült - a rendező saját meghatározása szerint: "az EU-ról szóló kreatív asszociációs játék másfél percben". A rövidfilm az elmúlt félévben az unió hivatalos spotja volt, és eddig már 68 fesztiválon szerepelt - írta Szondy Réka a távirati irodához eljuttatott közleményében.
Az október 8-án kezdődő MIPCOM-on 98 országból több mint 12 ezer 500 televíziós, internetes és mobiltelefonos szakember vesz részt. Az ötnapos franciaországi rendezvényen adják át a Mobil és Internet TV-díjat, amelyért a mobillal készített filmek kategóriájában versenyez a Színes Európa.

Az ismertető szerint Vadócz Péter filmjeit eddig már több mint 150 fesztiválon láthatták az érdeklődők a világ 39 országában. Az ifjú művész eddig 22 díjat nyert, nemcsak hazánkban, hanem Ukrajnában, Azerbajdzsánban, az Egyesült Államokban, Olaszországban, Belgiumban, valamint Németországban is.

A filmrendező október 13-án a berlini Prix Európa fesztiválon már egy másik, Olaszországban forgatott rövidfilmmel indul a fődíjért, október 19-én pedig Koppenhágába megy, ahol a Mozgásban Európa jelszavú utazófesztivál mozgóképes fődíját veszi át. Ez a fesztivál Európa 30 városában mutat be művészfilmeket.

Vadócz Péter a Kodolányi János Főiskolán szerzett diplomát, majd a főiskola TV-stúdiójának munkatársa lett. A hazai tévécsatornák mellett a spanyol TV3 és a német Deutsche Welle is vetítette munkáit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását