2024. április 28. - Valéria

Tandíjmentesség jó tanulóknak

Előterjesztés készül arról, hogy a felsőoktatási intézmények kötelesek legyenek tandíjmentességet biztosítani a hallgatók 15 százalékának, akiknek a legjobb a tanulmányi eredménye. Ez eddig csak lehetőségként állt fenn - közölte a szaktárca kedden.
2007. október 2. kedd 22:20 - Hírextra
A legrosszabbul teljesítő 15 százalék viszont a tanév végén átkerül a költségtérítéses rendszerbe, tehát a mostani elsősöknek érdemes első perctől odafigyelni a tanulmányi eredményükre - emlékeztet az OKM.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a közelmúltban többször is kibővítette azoknak a körét, akik mentesülnek az évi 105, illetve 150 ezer forintos fejlesztési részhozzájárulás fizetése alól. Nem kell tandíjat fizetniük a hátrányos helyzetű hallgatóknak, a GYES-en, GYED-en lévő jelentkezőknek, és a a doktoranduszoknak sem - közölte a szaktárca.

Az RTL Klub Híradója úgy tudja, a most terve vett módosítás január elsejétől léphet életbe. Jávor András, a Debreceni Egyetem dékánja korábban azt mondta: ha az állam nem segít, akkor az egyetemek önmaguktól képtelenek lesznek kigazdálkodni a rászoruló diákok tandíját, vagyis a kieső pénzt az egyetemek csak úgy tudják előteremteni, ha megemelik a többi diák tandíját.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását